Ciabatta met olijven

Ciabatta met olijven

Ciabatta is een luchtig en taai brood met grote gaten erin, heerlijk als lunch, antipasti of om te serveren bij een Italiaans diner of heerlijke soep. Zin in meer laat je zien hoe je dit traditionele brood gemakkelijk zelf kan maken. Het geheim: de textuur waarvoor dit brood zo gekend is, verkrijg je door het deeg te kneden met een elektrische mixer in plaats van met je handen.


Ingrediënten (voor 4 personen)

 • 500 g harde tarwebloem of bakmeel (type 550)
 • 500 ml water
 • 10 g instant gist
 • 10 g zout
 • 200 g olijven, ontpit en grof gehakt
 • Een beetje extra meel om op de bakplaat te zeven
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op 220 °C.


 2. Doe alle ingrediënten, behalve de olijven, in de kom van een elektrische mixer. Gebruik deeghaken en mix het deeg op de hoogste snelheid tot alles een bal in het midden van de schaal vormt, dit duurt zo ongeveer 10-12 minuten. Voeg de olijven toe en meng nog een minuut.


 3. Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg ongeveer 30 minuten rijzen op een warme plaats tot het is verdubbeld in volume.


 4. Vet de bakplaat in. Je kunt hiervoor een bakspray gebruiken. Zeef daarna een flinke laag bloem op de ingevette bakplaat en leg het deeg er voorzichtig op. Gebruik de toppen van je vingers om het deeg tot een langwerpig brood te vormen.


 5. Plaats onmiddellijk in de oven en bak gedurende 20-25 minuten tot de ciabatta goudbruin en gaar is.

  Let op: Het ciabattadeeg heeft niet de vaste consistentie van normaal brooddeeg, het is vochtiger en plakkerig en daarom minder gemakkelijk met de hand te kneden.


  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer