Crumble rabarber met kersen

Crumble rabarber met kersen

Gedaan met de opgetrokken neusjes, pruillippen en tafeldiscussies: met dit eenvoudig recept wordt koken voor kids ’n koud kunstje. Het mixt gezond met lekker en werd getest én meer dan goedgekeurd door onze kinderjury. Stel zelf je weekmenu samen en steel de show aan tafel! Smakelijk…


Ingrediënten (voor 4 personen)

  • voor de vulling: 200 g suiker, 3 el maïzena, 250 ml koud, water, 500 g ontpitte kersen (of uitgelekte kersen in siroop), 500 g verse rabarber, gesneden
  • voor de crumblemix: 125 g witte bloem, 80 g havervlokken, 150 g donkerbruine basterdsuiker, 1/4 theelepel zout, 125 g boter, 25 g fijngehakte walnoten
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Meng in een sauspan op een middelhoog vuur suiker en maïzena. Voeg water toe en roer constant tot je een dikke, bubbelende vloeistof hebt. Roer de kersen erdoor en laat even opkoken. Zet apart en laat afkoelen.


  2. Verwarm de oven voor op 180°C.


  3. Meng in een middelgrote kom bloem, havervlokken, basterdsuiker en zout. Wrijf de boter erdoor tot je een gelijkmatig kruimeldeeg krijgt. Kneed het deeg niet met de handen maar met twee messen snijdend in een kom zodat je een kruimeleffect bekomt.


  4. Verdeel de helft hiervan over de bodem van een ovenschaal. Verdeel rabarber over de deegbodem en vervolgens de kersenmix over de rabarber. Roer de gehakte noten door het resterende kruimeldeeg en strooi ze over het fruit.


  5. Bak 40 minuten in de voorverwarmde oven tot de bovenlaag krokant en goudbruin is. Serveer warm met vanille-ijs.


  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador