De klassiekers, maar niet zo klassiek gebracht: de peer-gorgonzola pizza

De klassiekers, maar niet zo klassiek gebracht: de peer-gorgonzola pizza

Fruit/Kaas: de ideale combinatie om je pizza te boosten!


Ingrediënten (voor 6 personen)

  • 400 g pizzadeeg
  • 150 g Parmezaan
  • 50 g spekjes
  • 2 peren
  • 1 stevige tak rozemarijn
  • enkele noten
  • peper en zout
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Begin met de oven voor te verwarmen op 260° (thermostaat 8)


  2. Terwijl de oven opwarmt, rol je het deeg heel dun uit met een deegrol. Snij de peren in kleine blokjes en bak de spekjes droog in een pan.


  3. Snij met een dunschiller de Parmezaan in plakken en pluk de rozemarijn van de tak.


  4. Leg het uitgerolde deeg op een ovenplaat en verdeel de peer, de spekjes, de schilfers Parmezaan, de stukjes noot en de rozemarijn erover.


  5. Voeg stevig wat peper toe maar niet teveel zout (want het spek en de Parmezaan bevatten al veel zout) en zet 20 tot 25 minuten in de oven tot de Parmezaan mooi goudkleurig is.


  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer