Frisse BBQ salade

Frisse BBQ salade

Frisse BBQ salade


Ingrediënten (voor 2 personen)

 • 200 gr veldsla
 • Sap van 1 sinaasappel
 • 2 halve perziken uit blik
 • 1 dikke sjalot
 • 200 gr kippen- of kalkoenfilet
 • witte wijnazijn
 • dikke scheut sojasaus
 • 1 eetlepel honing
 • 2 eetlepels Griekse Yoghurt
 • Peper & zout

Bereiding

 1. Snijd de sjalot in hele fijne ringen en laat deze ringen marineren in witte wijnazijn (net voldoende azijn zodat alle ringen onder staan), peper en een beetje zout.


 2. Snijd de kalkoen of kip in fijne reepjes en bak deze aan in de pan. Kruiden doe je met sojasaus en verse peper van de molen! Werk af met de honing (karameliseren!)


 3. Snijdt de perziken in fijne reepjes en meng onder de (gewassen!!) veldsla.


 4. Voor de vinaigrette mix je het sap van de sinaasappel met de Griekse yoghurt en met een beetje marinade van de sjalot (naar smaak...mag wel een beetje zuur proeven!). Kruiden met peper en zout.


 5. De sjalot uit de marinade halen en toevoegen aan de salade, samen met de gekarameliseerde kip- of kalkoenreepjes en de vinaigrette.


 6. Alles goed mengen. Smakelijk! Deze salade past perfect bij een lekker stukje vlees op de BBQ en een lekker vers Frans brood!


  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

De gloeiendste BBQ trends

De gloeiendste BBQ trends

De gloeiendste BBQ trends

BBQ, het is telkens weer een feest! Met deze tips zorg je ervoor dat je BBQ net dat tikje meer krijgt.

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's
5

Als het op zomerse desserts aankomt wordt de ijslolly vreselijk onderschat. Terwijl de meer grote ijscoupes alle aandacht krijgen, moet je je afvragen waarom we niet vaker voor de gezonde en verfrissende smaak van bevroren fruitsap gaan? Als jij op zoek bent naar een tongstrelend toetje dat laag in calorieën is, dan ben je hier aan het goede adres. Zin in meer brengt je twee recepten voor zelfgemaakte ijslolly's.

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

Budgetvakantie thuis

Budgetvakantie thuis

Budgetvakantie thuis

Op je geld letten betekent niet dat je geen plezier mag maken. Ben je toe aan een 10-daagse vliegreis naar Spanje, maar je budget niet? Dan hebben wij een paar fijne alternatieven voor je. Zin in meer geeft je frisse ideeën voor een heerlijke zomer thuis.