Frittelle di Riso

Frittelle di Riso

Deze zoete rijstbeignets zijn een traditie in Toscane, zeker op de naamdag van de Heilige Sint Jozef, 19 maart.


Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 350g rijst
  • 1 liter melk
  • 50g suiker
  • geraspte citroenschil
  • 2 el boter
  • 3 extra grote eieren, dooier en eiwit apart
  • 3 el rum
  • 120g patisserie bloem
  • 10g gist
  • Olie, om te frituren
  • Poedersuiker, om te strooien
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Doe de rijst, melk, suiker, citroenschil en boter in een pan, breng aan de kook en laat sudderen totdat de rijst gaar is.


  2. Haal van het vuur en laat wat afkoelen, meng dan de eidooiers en de rum door het mengsel.


  3. Klop het eiwit in een kom stijf en lepel door het rijstmengsel.


  4. Voeg nu de bloem en de gist toe.


  5. Verhit de olie in een diepe pan.


  6. Lepel balletjes van het mengsel en frituur tot goudgeel.


  7. Haal de balletjes uit de olie met een schuimspaan en laat eventjes uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met poedersuiker.


Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

uppie50

uppie50

gemeld

ik ga dit eens uitproberen, het ziet er in elk geval toch heel lekker uit.

  • melden
peetje11

peetje11

gemeld

Nog nooit gegeten! Zal wel lekker zijn.

  • melden

Gek op Italiaanse keuken, maar nog nooit rijstbeignets gegeten. Wat is de Italiaanse naam voor dit gerecht?

  • melden
an953

an953

gemeld

gebruik je verse of droge gist?

  • melden
LisaDuch

LisaDuch

gemeld

Wat is het criterium om een gerecht "gezond" te noemen ? Iets gefrituurd lijkt me dat nooit...

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer