Gefrituurde ravioli

Gefrituurde ravioli

Zet een beetje zon op je tafel met dit authentiek, Italiaanse pastagerecht.


Ingrediënten (voor 4 personen)

  • Voor de vulling
    • 100 g Ricotta
    • 50 g Gorgonzola
    • wat citroenschil
    • ½ bosje verse peterselie, versnipperd
  • Voor de ravioli
  • Voor de arrabiata saus
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 1 ui & 3 teentjes look, versnipperd
    • 125 ml rode wijn
    • 2 eetlepels bruine suiker
    • 30 ml tomatenpasta
    • 2 eetlepels gedroogde chilivlokken
    • 400g gepelde tomaten (uit blik), in blokjes gesneden
    • ½ bosje verse basilicum & ½ bosje verse peterselie , versnipperd
    • Zout & verse zwarte peper naar smaak
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Om de vulling te maken combineer je alle ingrediënten; goed mengen en eventjes opzij zetten.


  2. Verhit wat olie in een pan en fruit de ui voor de saus. Voeg de look toe en bak één minuutje. Voeg nu de rest van de ingrediënten toe en laat ongeveer 20 minuten sudderen op een laag vuur tot de saus gereduceerd en ingedikt is.


  3. Om de ravioli te maken deel het pastadeeg door midden en rol op je met griesmeel bestoven werkblad uit in twee dunne vellen. Op het eerste vel pasta plaats je om de 6 cm een theelepeltje vulling. Doop een deegkwastje in water en bestrijk de pasta rondom de vulling lichtjes. Leg het tweede vel pasta hier bovenop en druk met je vingers rondom de vulling aan om de ravioli’s af te sluiten.


  4. Snij de ravioli’s uit met een rolsteker of vormpje en druk de randen nog een keertje extra aan. Plaats op een met griesmeel bestoven bakplaat.


  5. Verhit de olie in een diepe pan en frituur de ravioli tot goudgeel. Verwijder met een schuimspaan en laat uitlekken op wat keukenpapier, dien ze warm op met je zelfgemaakte saus.


  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer