Gepocheerde eieren met kappertjes, ansjovis en tomaten

Gepocheerde eieren met kappertjes, ansjovis en tomaten

Voor een verrassende, zuiderse salade heb je rucola, kappertjes, ansjovis en tomaten nodig. Oh ja, en natuurlijk gepocheerde eieren!


Ingrediënten (voor 4 personen)

  • Een paar blaadjes rucola
  • 1 tomaat
  • 1 el kleine kappertjes
  • 2 ansjovisfilets, in olie
  • 4 verse eieren
  • Boter, om in te vetten
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Was de rucola, droog de blaadjes en hak ze grof.


  2. Overgiet de tomaten met kokend water, laat ze schrikken en pel ze. Snijd ze in vieren, verwijder de pitjes en snij in blokjes.


  3. Laat de kappertjes uitlekken.


  4. Spoel de ansjovisfilets af, dep ze droog en halveer ze.


  5. Vul een brede pan met ongeveer 2,5 cm water en breng aan de kook.


  6. Vet 4 vuurvaste bakjes in met de boter.


  7. Giet een ei in elk bakje.


  8. Zet de bakjes in het hete water en laat de eieren 10 tot 12 minuten stollen.


  9. Garneer de eieren met de de fijngesneden rucola, blokjes tomaat, kappertjes en ansjovis en dien direct op.


  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador