Geroosterd varkensvlees met salie en appel

Geroosterd varkensvlees met salie en appel

Braadstukken zijn het ultieme comfortfood, alleen de geur in huis is al verrukkelijk. Zin in meer presenteert het ultieme recept voor zondags varkensvlees uit de oven met salie en appel. Een match made in foodieheaven!


Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 500 g grof zout
  • 2,5 kg varkensvlees, een flink stuk met vel
  • 2 hele bollen knoflook
  • 500 ml appelcider
  • 8 kleine appels
  • Handje vol salie
  • Zout en versgemalen zwarte peper
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Strooi het zout in een platte ovenschaal. Leg hier het varkensvlees op (met het vel naar beneden) en laat het zo een nacht in de koelkast liggen.


  2. Verwarm de oven voor op 180ºC.


  3. Halveer de bollen knoflook over dwars en leg ze in een braadslee. Giet de appelcider erbij.


  4. Gebruik keukenpapier om het zout van het varkensvlees af te wrijven. Maak inkepingen in het vel met een scherp mes. Leg varkensvlees met deze kant naar beneden boven op de knoflook. Dek af met een deksel en rooster het vlees ongeveer 3 uur.


  5. Draai het vlees om en leg er de appels en salie bij. Rooster voor nog eens 30-45 minuten op 180ºC of totdat het vlees goudbruin en krokant is. En smullen maar!


  6. Lekker met geroosterde pompoen en aardappeltjes uit de oven.


  7. Tip: Door het varkensvlees een nacht te laten rusten op het zout, wordt zoveel mogelijk vocht onttrokken aan het vel, waardoor het extra knapperig wordt als je het gaat roosteren.


  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...