Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen is een heerlijk, voedzaam bijgerecht. Gebruik pompoenpitten voor een knapperige touch. Lekker bij bijvoorbeeld geroosterd varkensvlees.


Ingrediënten (voor 8 personen)

  • een kleine pompoen
  • olijfolie
  • een snuifje kaneel
  • 30 g bruine suiker
  • 45 g pompoenpitten
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Schil de pompoen, verwijder de zaden en snijd de pompoen in stukken.


  2. Doe deze in een ovenschotel en besprenkel ze royaal met olijfolie.


  3. Strooi er de bruine suiker en een beetje kaneel over.


  4. Rooster de pompoen in de oven en draai de stukken af en toe om. Als de pompoen gaar is voeg je de pompoenpitten toe.


  5. De geroosterde pompoen is klaar zodra deze zacht is en licht gekarameliseerd aan de randen.


  6. Serveer warm met bijvoorbeeld geroosterd varkensvlees en mosterd puree.


  Meld je aan om een reactie te plaatsen

stoica

stoica

gemeld

ziet er zeer lekker uit! ik heb een probleempje,mijn ovenplaat is volledig vuil,ingebrand ,weet iemand hoe ik deze schoon krijg?NIETS HELPT!!!

  • melden
MissFlomar

MissFlomar

gemeld

Dat ziet er lekker uit!

  • melden

Geroosterde pompoen uitgetest maar wel geen kaneel gebruikt;ben daar zo geen fan van.

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer