Gevulde paprika’s

Gevulde Paprika's - Vegetarisch of met vlees

Dit lust het hele gezin! Vegetariërs houden het bij de gevulde paprika’s. Vleesliefhebbers maken er een stukje kip bij. Of een balletje gehakt.


Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 4 paprika’s (rood/geel), gehalveerd, zaadlijsten verwijderd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 + 2 el olijfolie
  • 1 rode ui, grof gesneden
  • ¼ kl chiliflakes
  • 1 el oregano
  • 6 ansjovisfilets
  • 200 g rijst
  • 4 pruimtomaten, in stukjes
  • 2 el kappertjes
  • 2 el bladpeterselie, grof gehakt
  • 1 bol mozzarella, in stukjes
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schik de paprikahelften in een ovenschaal. Bestrooi met knoflook en besprenkel met 2 el olijfolie. Rooster de paprika’s 20 minuten in de oven.


  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Fruit in een pan de ui in olijfolie glazig, voeg de chiliflakes, de oregano en de ansjovis toe en bak 2 minuten. Doe de rijst, de tomaten en de kappertjes erbij en laat 5 minuten meegaren.


  3. Haal de paprika’s uit de oven en vul de helften met de rijst. Werk af met bladpeterselie en mozzarella. Laat nog 15 à 20 minuten in de oven verder roosteren. Lekker met kip.


  4. Hou je van vegetarisch, neem dan zeker hier een kijkje.


  Meld je aan om een reactie te plaatsen

kimmeke860

kimmeke860

gemeld

Ik heb een simpelere versie hiervan eens geprobeerd, gewoon gehakt ajuin look basilicum bieslook peterselie hesp en een rauw eitje, dit allemaal mengen en de paprika's hiermee vullen je kan er nog wat paneermeel of broodkruim op strooien. in de oven en klaar :-)

  • melden
nadja7999

nadja7999

gemeld

moeten we eens proberen

  • melden
viooltje23

viooltje23

gemeld

Heerlijk, zeker de moeite om eens te proberen!

  • melden
Sneller en beter schoonmaken… Zo kan het!