Groene bladjes puree met zeewier

Groene bladjes puree met zeewier


Ingrediënten (voor 4 personen)

 • 1kg aardappelen
 • 450gr verse spinazieblaadjes
 • 400gr verse kervel
 • 1 gedroogd vel nouri
 • 1tl gemberpoeder
 • 1/2tl nootmuskaat
 • 1/2tl cayennepeper
 • 1el minarine boter
 • Beetje halfvolle melk
 • 1el sesamzaadjes

Bereiding

 1. Was de kervel en de spinazie.


 2. Snij of knip (wat het makkelijkste is voor u, ik knip) de verse kervel en het gedroogd nouriblad in kleine stukjes van +-1cm.


 3. Schil, was en snij de aardappelen in kleine stukjes en steam ze in je steamer mandje of kook ze gewoon in water. Ik steam ze liever, zo bespaar je op water , tijd en de smaak blijft in de aardappelen.


 4. Doe de spinazie in een pot, met een bodempje water. Zet deze op het vuur, tot ze gekrompen zijn. Als ze klaar zijn, giet je het overtollige water weg en knip je de spinazie in stukjes.


 5. Als de aardappelen gesteamd/gekookt zijn, mag je deze tot een puree stampen.


 6. Voeg nu al de ingredienten toe aan de puree, nl. gestoomde spinazie, vers gesneden kervel, fijn gesneden nouri, sesamzaadjes, minarine boter, gemberpoeder, cayenepeper, nootmuskaat, melk naar behoeven.


 7. Nu alleen nog goed mengen en eten maar..


 8. Smakelijk!


  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Veggie voor beginners

Veggie voor beginners

Veggie voor beginners

Donderdag veggie-dag? Geen idee hoe je lekkere vegetarische gerechtjes op tafel kunt zetten? Dat is helemaal niet zo moeilijk. Dankzij deze beginnerstips leer je heerlijke maaltijden boordenvol groenten op tafel toveren.

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's
5

Als het op zomerse desserts aankomt wordt de ijslolly vreselijk onderschat. Terwijl de meer grote ijscoupes alle aandacht krijgen, moet je je afvragen waarom we niet vaker voor de gezonde en verfrissende smaak van bevroren fruitsap gaan? Als jij op zoek bent naar een tongstrelend toetje dat laag in calorieën is, dan ben je hier aan het goede adres. Zin in meer brengt je twee recepten voor zelfgemaakte ijslolly's.

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

Champignons geven al hun geheimen prijs

Champignons geven al hun geheimen prijs

Champignons geven al hun geheimen prijs

Boleten, morieljes, eekhoorntjesbrood... Spring deze herfst kwistig om met champignons. Heerlijk bij een gebraad, een stoofpotje of een omelet. Behandel de champignons wel met respect.