groetengehaktballen

Groentengehaktballetjes

Zowat élk kind is dol op vlees. Vooral worstjes, hamburgers en gehaktballetjes mogen wat hen betreft dagelijks op hun bord. Dit geweldige recept speelt subtiel vals: de helft minder vlees in de balletjes, maar ze oogsten évenveel succes.


Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 4 wortels
  • 4 stengels selder
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 500 g gemengd gehakt
  • 1 ei
  • een kopje broodkruim
  • peper en zout
  • verse tijmblaadjes
  • boter
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Snij de wortels, de selder, de paprika en de ui zeer klein (doe dit eventueel met de keukenrobot).


  2. Meng de stukjes groenten met het vlees, het ei, het broodkruim, peper, zout en tijm.


  3. Kneed goed en rol er balletjes van zo groot als een pingpongbal


  4. Bak ze goudbruin in boter.


  5. TIP: serveer ze warm met tomatensaus of koud als aperitiefhapje.


Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer