Heerlijk zoete Pavlova

Heerlijk zoete Pavlova

Heerlijk zoete Pavlova


Ingrediënten (voor 8 personen)

  • 6 eiwitten
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • rood fruit
  • een handje geplette noten
  • een handje suiker
  • 250ml ijskoude slagroom
  • 5 eetlepels poedersuiker
  • 255gr suiker
  • 2 eetlepels maïsmeel
  • 2 theelepels azijn
  • 1 flesje vanille extract

Bereiding

  1. Klop de 6 eiwitten stijf. Voeg 255gr suiker in stapjes toe aan de eiwitten. Voeg 2 eetlepels maïsmeel toe, 2 theelepels azijn en een flesje vanille extract. Klop zachtjes en kort door.


  2. Bak het schuimpje 1u20 min op 120°C tot een meringue. Laat de meringue afkoelen IN de oven (niet openen, en laat zo op kamertemperatuur komen). Tip: De meringue bak je best de dag voordien.


  3. Maak enkele gaatjes in een blikje gecondenseerde melk (van ‘Nestlé’). Laat het blikje 3 uur in water koken ,tot je een karamel/toffee krijgt. Laat de karamel wat afkoelen en smeer hem op de meringue.


  4. Klop 250ml ijskoude slagroom en 4,5 eetlepels poedersuiker in een kom op. Zorg dat de mixer op de hoogste stand staat. Op het einde met de hand (een garde) verder kloppen tot het volledig stijf is. Smeer de slagroom op de toffee laag.


  5. Werk af met rood fruit. Kook wat suiker vloeibaar en doe er wat geplette noten in. Giet het sausje over het fruit.


  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

De suikerkick & ik

De suikerkick & ik

De suikerkick & ik

Zin in meer-experte Kristel moet afkicken. Gedaan met suiker. Niet alleen om gezondheidsredenen, ook omwille van het verslavende effect en de nutteloze calorieën negeert ze voortaan het witte goedje. Afkicken dus. En dat wil meteen ook zeggen: afzien.

pompoentaart

pompoentaart

pompoentaart

pompoentaart

Geschreven door nitje een lid van Zin in meer,17 december 2013

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's
5

Als het op zomerse desserts aankomt wordt de ijslolly vreselijk onderschat. Terwijl de meer grote ijscoupes alle aandacht krijgen, moet je je afvragen waarom we niet vaker voor de gezonde en verfrissende smaak van bevroren fruitsap gaan? Als jij op zoek bent naar een tongstrelend toetje dat laag in calorieën is, dan ben je hier aan het goede adres. Zin in meer brengt je twee recepten voor zelfgemaakte ijslolly's.

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

Heerlijke appeltaart

Heerlijke appeltaart

Heerlijke appeltaart

Appeltaart: het is een rasechte klassieker, maar Zin in meer brengt je het recept voor een heerlijke appeltaart voor het hele gezin.

ananastaart

ananastaart

ananastaart

ananastaart

Geschreven door tjilles een lid van Zin in meer,13 december 2013