Het lekkerste gehaktbrood

Het lekkerste gehaktbrood

Maak van deze echte grootmoeders klassieker een nieuwe gezinsfavoriet. Zelf gehaktbrood maken is snel en gemakkelijk. ‘Bistro’-stijl eten dat hartig genoeg is tijdens de winter en veelzijdig genoeg om bij veel gerechten te passen.


Ingrediënten (voor 6 personen)

 • 1 kg gemengd gehakt (rund/varken of kalf/varken)
 • 2 sjalotjes
 • 2 eieren
 • 100g broodkruim, en een beetje meer om af te werken
 • 3 takjes tijm
 • 2 takjes rozemarijn
 • 2 eetlepels sterke mosterd
 • wat boter
 • Peper

Bereiding

 1. Doe het gehakt in een mengkom. Pel de sjalotjes en hak ze erg fijn. Spoel de tijm en rozemarijn af en trek de blaadjes van de steeltjes alvorens ze zo fijn mogelijk te hakken.


 2. Verwarm de boter in de braadpan op een laag vuur. Bak hierin de sjalotjes tot ze zacht, maar niet bruin, zijn. Voeg de gehakte kruiden na enkele minuten toe en roer om. Na nog een minuutje neem je de sjalot en kruidenmix van het vuur en voeg je deze toe aan het gehakt. Voeg de eieren, mosterd en broodkruim toe en roer door met een houten lepel, of kneed met je handen. Breng op smaak met wat zwarte peper en zout.


 3. Plaats je gehaktmengsel op een snijplank en, met natte handen, modelleer je het tot een egaal ovaal brood. Smelt wat boter in de braadpan op een laag vuur. Wanneer de boter goed heet is leg je het gehaktbrood voorzichtig in de pan en bak je het bruin. Na drie tot vier minuten kan je het omdraaien en de andere kant bakken. Zorg wel dat je de boter niet laat verbranden.


 4. Indien nodig kan je nog wat boter toevoegen. Zorg ervoor dat je gehaktbrood een mooie, goudgele korst heeft aan beide kanten. Neem het gehaktbrood uit de pan, giet de boterjus weg, en leg het in je ovenschaal (niet te groot). Plaats het dan in een voorverwarmde oven op 180°C. Laat 40 minuten bakken in de oven.


 5. Dien je gehaktbrood op met gestoomde groentjes zoals bloemkool en broccoli en vergeet natuurlijk niet een potje pittige mosterd op tafel te zetten!


 6. Nog zin in meer ovengerechten?


  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Dreft in de was

Dreft in de was

Geschreven door Siebi een lid van Zin in meer,27 september 2016

Watermeloen gazpacho

Watermeloen gazpacho

Watermeloen gazpacho

De meeste mensen kennen de ziektebestrijdende eigenschappen van antioxidanten. Ze bevatten nuttige stoffen die cellen beschermen tegen schade die doo...

Zo maak je gezonde zeebaars op de barbecue

Zo maak je gezonde zeebaars op de barbecue

Zo maak je gezonde zeebaars op de barbecue
5

Hoewel barbecueën een gezonde manier van koken is, zijn het bijbehorende vlees, de sausjes en het brood dat wat minder; zeker als je wat op je lijn probeert te letten. Onze zeebaars in papillot (envelopje van bakpapier) is dan ook de perfecte zomermaaltijd – laag in calorieën maar rijk in smaak.

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

Chocolademousse

Chocolademousse

Chocolademousse

Iedereen kan wel naar de snoepwinkel of bakker gaan voor zoetigheden voor familie en lovers met Valentijn. Maar als je een chocoladeliefhebber bent d...