Homemade chocolade-hazelnootpasta

Homemade chocolade-hazelnootpasta

Gepresenteerd in een mooi potje met een strik, is deze zalige pasta een geweldig cadeau. Als je het los kan laten alvast! Kies je favoriete chocolade - melk of puur - en vergeet niet dat hoe beter de kwaliteit van de chocolade, hoe lekkerder je pasta zal zijn.


Ingrediënten (voor 2 personen)

 • 100 g chocolade
 • 150 g hazelnoten
 • 70 g bloemsuiker, gezeefd
 • 30 g cacaopoeder, gezeefd
 • 2 tl plantaardige olie
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

 1. Rooster de hazelnoten in een voorverwarmde oven van 180 °C. Blijf in de buurt want je wil niet dat ze aanbranden. Wanneer ze bruin beginnen te worden haal je ze uit de oven. Wrijf de vliesjes er af met een propere theedoek.


 2. Ondertussen kan je de chocolade smelten in een bain-marie op een laag vuurtje. De chocolade moet langzaam smelten zodat je geen klonters krijgt.


 3. Terwijl de chocolade smelt doe je de hazelnoten in de keukenrobot - geen blender - en maal je ze tot ze een beetje boterachtig worden maar nog steeds redelijk grove stukken zijn.


 4. Voeg de droge ingrediënten toe en dan de gesmolten chocolade en hak ongeveer 15 minuten tot een gladde pasta - een theelepeltje of twee olie helpt.


 5. Wanneer je tevreden bent over de gladheid laat je het mengsel een uurtje rusten (in de koelkast als je dat graag hebt). Dien op met een versgebakken croissantje of gewoon zo!


 6. Absolute chocoladefans vinden hier zeker nog lekkere inspiratie.


  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Lekkerbek

Lekkerbek

gemeld

Niet aan gedacht van dat zo te maken,k'ga er voor

 • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador