Hummus met stokbrood, tomatensalsa en zwarte olijftapenade in minder dan 20 min.

hummus-met-stokbrood-tomatensalsa-en-zwarte-olijftapenade-in-minder-dan-20-min

Hummus met stokbrood, tomatensalsa en zwarte olijftapenade in minder dan 20 min.


Ingrediënten (voor 4 personen)

  • tomatensalsa

Bereiding

  1. Hak de look in grove stukjes en pers de citroen. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet.


  2. Voeg de kikkererwten, de look, het citroensap, het komijnpoeder, een heel klein beetje cayennepeper en de tahinidressing in de food processor, of in een grote, hoge beker indien je het met een handmixer doet. Voeg er 3 eetlepels olijfolie bij en mix fijn tot je een smeuig mengsel verkrijgt. Indien het mengsel niet smeuig is, voeg je nog een eetlepel olijfolie toe.


  3. Proef het mengsel. Als het niet zout of gepeperd genoeg is, kruid dan voorzichtig bij en proef. Indien het mengsel naar smaak gekruid is, zet opzij.


  4. Hak de tomaten in fijne stukjes en kruid ze naar smaak. Snij het stokbrood in smalle schijfjes of languit in de helft. Voor de olijfliefhebbers : Hak de olijven heel fijn en doe er een beetje olijfolie onder tot de olijftapenade net onder staat.


  5. Neem een schijfje stokbrood of het halve stokbrood en doe er een laag van de hummus op, gevolgd door wat tomatensalsa en olijftapenade.


  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Anglia

Anglia

gemeld

Hoi ik mis hier enkele ingredienten er staat alleen tomatensalsa.Kan je deze vermelden dat werkt toch iets gemakkelijker.Ziet er wel heel lekker uit.

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Blozende schatjes

Blozende schatjes

Blozende schatjes

Tomaten liggen het hele jaar in de winkel. Maar nu liggen ze écht te blinken en te blozen in de winkel. Dus verwerkt Zin in meer-experte Evelien die rijpe tomaten gretig in soepen, sauzen, slaatjes en salsa’s. Bij Evelien gaat er van die tomaten geen pitje of velletje verloren...

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's
5

Als het op zomerse desserts aankomt wordt de ijslolly vreselijk onderschat. Terwijl de meer grote ijscoupes alle aandacht krijgen, moet je je afvragen waarom we niet vaker voor de gezonde en verfrissende smaak van bevroren fruitsap gaan? Als jij op zoek bent naar een tongstrelend toetje dat laag in calorieën is, dan ben je hier aan het goede adres. Zin in meer brengt je twee recepten voor zelfgemaakte ijslolly's.

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

Italiaans koken in sneltempo

Italiaans koken in sneltempo

Italiaans koken in sneltempo

Salsa alla Bolognese… die onverslaanbare Italiaanse klassieker smaakt lekker bij elke soort pasta. Met de Braun Multiquick professional maak je die saus in geen tijd volgens de regels van de kunst: met versgehakt vlees.