Kip in yoghurtmarinade met krieltjes en zoete groenten

Kip in yoghurtmarinade met krieltjes en zoete groenten

Gedaan met de opgetrokken neusjes, pruillippen en tafeldiscussies: met dit eenvoudig recept wordt koken voor kids ’n koud kunstje. Het mixt gezond met lekker en werd getest én meer dan goedgekeurd door onze kinderjury. Stel zelf je weekmenu samen en steel de show aan tafel! Smakelijk…


Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 hoevekip of 4 kipfilets
  • 500 ml yoghurt
  • verse kruiden zoals peterselie, dille, koriander, oregano, tijm
  • limoensap en -zeste
  • enkele teentjes look
  • peper en zout
  • honing
  • olijfolie
  • evt cayennepeper of pili-pili
  • 300 g krieltjes
  • 3 sjalotten
  • 3 dikke wortels
  • 3 zoete aardappelen
  • 2 stukken pastinaak
  • laurier
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Marineer de kip (of de kipfilets) in een mengsel van yoghurt, verse kruiden naar keuze (bijvoorbeeld peterselie, dille, koriander), een paar druppeltjes limoensap en wat zeste, en een paar teentjes look. Laat minstens 30 minuten in de koelkast marineren.


  2. Haal de kip uit de marinade en dep ze een beetje droog. Leg ze in een ovenschaal en kruid ze flink met peper, zout, oregano, verse tijm, wat honing en giet er een flinke scheut olijfolie over. Voor wie het wat pikanter mag, kan cayennepeper of pili-pili ook.


  3. Leg rond de kip ongeschilde, gewassen krieltjes, in grove stukken gesneden sjalot, wortel, zoete aardappel, pastinaak, en nog enkele teentjes look. Giet er wat olijfolie over, kruid af met peper, zout een blaadje laurier en tijm.


  4. Zet 1 uur en 15 minuten in een op 170°C voorverwarmde oven. Indien nodig oversappen met een beetje braadvocht. Als je ziet dat het te snel gaat, dek de schotel dan af met aluminiumfolie.


Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer