Knapperige kipsalade

knapperige-kipsalade

Tover een knapperige kipsalade op je bord in slechts drie stappen!


Ingrediënten (voor 6 personen)

 • 3 mooie kipfilets
 • 500 g gele tomaten
 • 150 g Emmental
 • 200 g jonge slascheuten
 • 6 fijne sneetjes gerookt spek
 • 6 el olijfolie
 • 1 citroen
 • peper en zout

Bereiding

 1. Kruid de kipfilets met peper en zout. Bak ze op een matig vuur goudbruin met wat olijfolie, een tiental minuten aan elke kant


 2. Kruid de kipfilets met peper en zout. Bak ze op een matig vuur goudbruin met wat olijfolie, een tiental minuten aan elke kant. Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen. Bak in dezelfde pan de sneetjes gerookt spek tot ze knapperig zijn. Bewaar ze op absorberend papier.


 3. Was de tomaten en snijd ze in partjes. Was en droog de sla. Snijd de kaas in blokjes. Meng in een kommetje het sap van de citroen met wat peper en zout. Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe en klop met een vork tot een zachte emulsie.


 4. Snijd de afgekoelde kip en het spek in stukjes. Doe alle ingrediënten van de salade in een diepe schotel. Giet er de saus over en meng voorzichtig. Verdeel de salade over borden en dien meteen op.


  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Simpele taartdecoraties voor je kinderen

Simpele taartdecoraties voor je kinderen

Simpele taartdecoraties voor je kinderen

Je hoeft geen professional te zijn om taarten mooi te versieren. Simpele decoraties kunnen even mooi zijn en zelfs meer betekenen wanneer jullie de taart samen hebt gemaakt. Probeer deze tips eens uit voor je volgende feest.

Zo maak je zelf ijs zonder ijsmachine

Zo maak je zelf ijs zonder ijsmachine

zo-maak-je-zelf-ijs-zonder-ijsmachine
8

We zijn dol op de zomer omdat het de ideale reden is om ijsjes te eten! Maar een goed ijsje hoeft niet altijd uit de winkel te komen. En als je dacht dat je geen ijs kon maken omdat je geen dure ijsmachine hebt, dan hoor je vast graag dat je die niet nodig hebt met ons recept voor zelfgemaakt aardbeienijs.

You have already participated to this slideshow
Pantene classiek

Pantene classiek

Geschreven door Gngngn een lid van Zin in meer,23 september 2015

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

Zomer = picknickseizoen

Zomer = picknickseizoen

Zomer = picknickseizoen

Een zonnige dag, fijn gezelschap en een boel lekkers: meer heb je niet nodig om een fantastische picknicknamiddag in elkaar te boksen!