knapperige-kipsalade

Knapperige kipsalade

Tover een knapperige kipsalade op je bord in slechts drie stappen!


Ingrediënten (voor 6 personen)

  • 3 mooie kipfilets
  • 500 g gele tomaten
  • 150 g Emmental
  • 200 g jonge slascheuten
  • 6 fijne sneetjes gerookt spek
  • 6 el olijfolie
  • 1 citroen
  • peper en zout
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Kruid de kipfilets met peper en zout. Bak ze op een matig vuur goudbruin met wat olijfolie, een tiental minuten aan elke kant


  2. Kruid de kipfilets met peper en zout. Bak ze op een matig vuur goudbruin met wat olijfolie, een tiental minuten aan elke kant. Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen. Bak in dezelfde pan de sneetjes gerookt spek tot ze knapperig zijn. Bewaar ze op absorberend papier.


  3. Was de tomaten en snijd ze in partjes. Was en droog de sla. Snijd de kaas in blokjes. Meng in een kommetje het sap van de citroen met wat peper en zout. Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe en klop met een vork tot een zachte emulsie.


  4. Snijd de afgekoelde kip en het spek in stukjes. Doe alle ingrediënten van de salade in een diepe schotel. Giet er de saus over en meng voorzichtig. Verdeel de salade over borden en dien meteen op.


Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer