Krieltjes in de oven met ‘n dipsausje

Krieltjes in de oven met ‘n dipsausje

Krokante, goudgele aardappeltjes uit de oven smaken overheerlijk met een paar takjes rozemarijn erbij. Probeer eens een selfmade dipsausje uit in plaats van de favorieten ketchup en mayonaise. Dippen, smullen én vechten om het laatste patatje...


Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 kilo krieltjes
  • olijfolie
  • peper en zout
  • komijnpoeder
  • enkele takjes rozemarijn
  • 400 g Griekse yoghurt
  • een kopje fijngesneden tuinkruiden (bv. bieslook, peterselie en dille)
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Was de krieltjes en snij ze doormidden. Dep ze goed droog.


  2. Meng de krieltjes met een scheutje olijfolie, peper, zout en komijnpoeder naar smaak.


  3. Doe de krieltjes in een grote ovenschaal (ze moeten naast elkaar kunnen liggen) met de takjes rozemarijn en zet 40 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.


  4. Maak intussen de dipsaus: meng de yoghurt met de kruiden, een scheut olijfolie, peper en zout.


  5. Schud de ovenschaal af en toe, zodat de krieltjes gelijkmatig garen.


  6. Serveer de krieltjes met de dipsaus.


  7. TIP: lekker bij een grote, gemengde salade.


  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador