Krieltjes in de oven met ‘n dipsausje

Krieltjes in de oven met ‘n dipsausje

Krokante, goudgele aardappeltjes uit de oven smaken overheerlijk met een paar takjes rozemarijn erbij. Probeer eens een selfmade dipsausje uit in plaats van de favorieten ketchup en mayonaise. Dippen, smullen én vechten om het laatste patatje...


Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 kilo krieltjes
  • olijfolie
  • peper en zout
  • komijnpoeder
  • enkele takjes rozemarijn
  • 400 g Griekse yoghurt
  • een kopje fijngesneden tuinkruiden (bv. bieslook, peterselie en dille)
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Was de krieltjes en snij ze doormidden. Dep ze goed droog.


  2. Meng de krieltjes met een scheutje olijfolie, peper, zout en komijnpoeder naar smaak.


  3. Doe de krieltjes in een grote ovenschaal (ze moeten naast elkaar kunnen liggen) met de takjes rozemarijn en zet 40 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.


  4. Maak intussen de dipsaus: meng de yoghurt met de kruiden, een scheut olijfolie, peper en zout.


  5. Schud de ovenschaal af en toe, zodat de krieltjes gelijkmatig garen.


  6. Serveer de krieltjes met de dipsaus.


  7. TIP: lekker bij een grote, gemengde salade.


  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina