Betrouwbare klassiekers die in geen enkele keuken mogen ontbreken: Kruimeldeeg

Betrouwbare klassieker die in geen enkele keuken mag ontbreken: Kruimeldeeg

Voor iedereen die op zoek is naar klassieke bakrecepten


Ingrediënten (voor 4 personen)

 • 280 g bloem
 • snuifje zout
 • 15 g bruine suiker
 • 125 g koude boter
 • 135 ml ijskoud water
 • 5ml citroensap

Bereiding

 1. Zeef de bloem en een snuifje zout in een kom en voeg de suiker toe. Wrijf de boter met uw vingertoppen door het mengsel totdat het de textuur van grof broodkruim heeft. U kunt ook een mixer gebruiken.


 2. Voeg het citroensap aan het water toe en voeg langzaam aan het deeg toe. Gebruik enkel genoeg water om het een stijf deeg te maken. Bedek met huishoudfolie en zet minimaal 1 uur in de koelkast.


 3. Rol het deeg uit op een met bloem besprenkelde ondergrond tot het 3mm dik is. Leg het in twee bakvormen met bakpapier.


 4. Om het rijzen tegen te gaan tijdens het bakken plaats je een stuk bakpapier over het deeg en vul je dat met droge of keramische bonen. Bak 15 minuten in een voorverwarmde oven.


 5. Haal de bonen en het bakpapier weg en vul deze hartige taart naar wens. Bak in de oven tot ook de vulling gekookt is.


 6. Indien u een vulling gebruikt die niet gebakken hoeft te worden, dan moet het deeg volledig afgebakken worden alvorens te gebruiken. Wanneer u de bonen en het bakpapier heeft verwijderd zet u de bakvormen terug in de oven en laat de taartbodem nog 10 minuten door bakken tot het een mooie goudgele kleur heeft en knapperig is.


  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Broccoliburgers

Broccoliburgers

Broccoliburgers

Oogsten de groene boompjes maar matig succes op het bord, verwerk ze dan eens tot een burger. Meng met aardappels, voeg er een handvol kruiden aan to...

Frittelle di Riso

Frittelle di Riso

Frittelle di Riso

Deze zoete rijstbeignets zijn een traditie in Toscane, zeker op de naamdag van de Heilige Sint Jozef, 19 maart.

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen
5

Vaak denken kinderen dat de grond de perfecte plaats is voor vuile was… Wil jij liever niet dat je huis eruit ziet alsof er een tornado door heen is getrokken? Dan kunnen deze instructies je zeker en vast helpen. Zo bespaar je eindeloos veel tijd bij het opruimen.

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

Russische Plov

Russische Plov

Russishe Plov

Dit eenpansgerecht is een soort pilau of pilaf schotel uit Oezbekistan.