Betrouwbare klassieker die in geen enkele keuken mag ontbreken: Kruimeldeeg

Betrouwbare klassiekers die in geen enkele keuken mogen ontbreken: Kruimeldeeg

Voor iedereen die op zoek is naar klassieke bakrecepten


Ingrediënten (voor 4 personen)

 • 280 g bloem
 • snuifje zout
 • 15 g bruine suiker
 • 125 g koude boter
 • 135 ml ijskoud water
 • 5ml citroensap
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

 1. Zeef de bloem en een snuifje zout in een kom en voeg de suiker toe. Wrijf de boter met uw vingertoppen door het mengsel totdat het de textuur van grof broodkruim heeft. U kunt ook een mixer gebruiken.


 2. Voeg het citroensap aan het water toe en voeg langzaam aan het deeg toe. Gebruik enkel genoeg water om het een stijf deeg te maken. Bedek met huishoudfolie en zet minimaal 1 uur in de koelkast.


 3. Rol het deeg uit op een met bloem besprenkelde ondergrond tot het 3mm dik is. Leg het in twee bakvormen met bakpapier.


 4. Om het rijzen tegen te gaan tijdens het bakken plaats je een stuk bakpapier over het deeg en vul je dat met droge of keramische bonen. Bak 15 minuten in een voorverwarmde oven.


 5. Haal de bonen en het bakpapier weg en vul deze hartige taart naar wens. Bak in de oven tot ook de vulling gekookt is.


 6. Indien u een vulling gebruikt die niet gebakken hoeft te worden, dan moet het deeg volledig afgebakken worden alvorens te gebruiken. Wanneer u de bonen en het bakpapier heeft verwijderd zet u de bakvormen terug in de oven en laat de taartbodem nog 10 minuten door bakken tot het een mooie goudgele kleur heeft en knapperig is.


  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer