Marokkaanse kip

Marokkaanse kip

Deze Marokkaanse stoofschotel brengt je in oosterse sferen. Het is een heerlijk najaarsgerecht dat je in een tajine kunt maken, maar ook gewoon in een braadpan.


Ingrediënten (voor 6 personen)

  • 3 hele steranijzen
  • 5 kardemompeulen
  • 10 g komijn
  • 10 g kaneel
  • 5 g gember
  • 10 g paprikapoeder
  • 100 ml olijfolie
  • 1 grote kip (ongeveer 600 g)
  • 1 ui, fijngesneden
  • 4 teentjes knoflook
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • 1 blik kikkererwten (400 g)
  • 1 blik tomatenblokjes (400g)
  • 500 ml kippenbouillon
  • Een bosje koriander, fijngesneden
  • 100 g amandelen
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Meng alle kruiden met 60 ml olijfolie. Smeer dit kruidenmengsel over de kip en bewaar deze ongeveer 2 uur in de koelkast.


  2. Verwarm de oven voor op 160ºC. Verhit de resterende olijfolie in een middelgrote pan. En bak de kip rondom aan. Voeg vervolgens de ui en knoflook toe en bak nog 5 minuten. Bestrooi met zout en zwarte peper.


  3. Voeg de kikkererwten en tomatenblokjes toe. Breng met het deksel op de pan aan de kook. Zet de braadpan in de voorverwarmde oven en bak 1,5 uur.


  4. Verhoog de temperatuur naar 200ºC . Verwijder het deksel en rooster onafgedekt nog eens 30 minuten. Haal de braadpan daarna uit de oven en strooi koriander en amandelen over de kip. Serveer met couscous.


  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Sneller en beter schoonmaken… Zo kan het!
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy