Mezze: Baba Ganoush

Mezze: Baba Ganoush

Mezze: Baba Ganoush


Ingrediënten (voor 7 personen)

  • 6 middelgrote aubergines
  • 1/2 eetlepel komijnzaadjes
  • 3 geperste knoflookteentjes
  • 6 eetlepels tahini
  • sap van 1 citroen
  • grof zout en versgemalen peper
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.


  2. Leg de hele aubergines op een bakplaat en rooster ze 30 à 40 minuten.


  3. De aubergines zullen zacht worden en hun schillen zwartblakeren.


  4. Verwijder die schil wanneer ze een beetje afgekoeld zijn.


  5. Laat de aubergines uitlekken in een zeef. Neem daar de tijd voor, anders wordt je dip straks waterachtig.


  6. Doe de komijn in een pannetje en verhit een 3-tal minuten tot de zaadjes poffen en opspringen.


  7. Wrijf de zaadjes fijn in een vijzel of druk ze plat met een mes.


  8. Snij de aubergines en blokjes en mix ze fijn in de blender.


  9. Breng op smaak met citroensap, knoflook, komijn, tahini, peper en zout. Dek af en zet opzij.


  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...