Milde curry met kip en appel

Milde curry met kip en appel

Weinig kinderen die met de glimlach een bord spicy food naar binnen lepelen. Met kleine beetjes laat je hen echter wel al wennen aan verschillende smaken en kruiden. Deze milde curry is een topper voor de smaakpapillen van je kleintjes.


Ingrediënten (voor 4 personen)

  • een ui, fijngesneden
  • een teentje knoflook, geperst
  • olie
  • een granny smith-appel, in blokjes
  • 4 kipfilets, in stukjes
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 3 dl kippenbouillon
  • 2,5 dl kokosmelk
  • peper en zout
  • enkele takjes koriander
  • volkorenrijst
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Fruit de ui en de knoflook glazig in olie.


  2. Voeg de appeltjes en de stukjes kipfilet toe. Roer om.


  3. Bestrooi met het kerriepoeder en overgiet met de kippenbouillon en de kokosmelk.


  4. Laat zonder deksel inkoken tot een smeuïge saus.


  5. Kook de rijst.


  6. Breng de curry op smaak met peper en zout en garneer met de koriander.


  7. TIP: maak de curry zo pikant als je zelf wilt: voeg eventueel meer kerriepoeder toe of bestrooi met fijngesneden ringetjes chilipeper.


  8. Zin in nog meer gerechtjes?



Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer