Oeuf meurette

Oeuf meurette

Een gerecht om mee te scoren als je goede vrienden te eten krijgt: wedden dat ze je gepocheerde eieren in rodewijnsaus met groente nog lang zullen roemen?


Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 2 teentjes knoflook
  • 2 wortels
  • 300 g knolselder
  • 1 prei
  • 2 el olijfolie
  • 1 laurierblad
  • 2 - 3 kruidnagels
  • 300 ml droge rode wijn
  • 400 ml groentebouillon
  • 4 eieren
  • 50 ml azijn
  • 4 witte boterhammen
  • Basilicum, om te garneren
  • Zout en peper
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Pel de knoflookteentjes en hak ze fijn.


  2. Was en schil de wortels en snij ze in schijfjes.


  3. Was en schil de knolselder en snij in blokjes.


  4. Snijd de prei in de lengte door, was en snij in schijfjes.


  5. Verwarm de olie in een pan. Laat de knoflook en groente even bakken in de olie. Voeg het laurierblad en de kruidnagels toe en giet de rode wijn erbij.


  6. Laat ongeveer 10 minuten inkoken op een hoog vuur. Voeg daarna de bouillon toe en kook nog eens 10 minuten.


  7. Pocheer de eieren.


  8. Breng de rodewijnsaus op smaak met peper en zout en verdeel over de borden. Leg op elk bord een gepocheerd ei en voeg peper en zout naar smaak toe.


  9. Garneer met basilicum en serveer met het wit brood.


  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer