Pasta met eekhoorntjesbrood (porcini)

Pasta met eekhoorntjesbrood (porcini)


Ingrediënten (voor 4 personen)

 • 500 g spaghetti of linguini
 • 300 g eekhoorntjesbrood ,diepvries of vers in seizoen (half augustus tot half september)
 • takje verse rozemarijn
 • 3 teentjes look
 • 1 rode peper
 • witte wijn

Bereiding

 1. Verwarm het water voor de pasta te koken. Ondertussen kan je de teentjes look fijn snipperen, de rode peper fijn snippperen (nadat de zaadjes verwijderd werden) en de rozemarijn van het takje ontdoen. Als het water kookt, pasta bijvoegen.


 2. Verwarm wat olijfolie in de pan en voeg de look, rode peper, rozemarijn en eekhoorntjesbrood er aan toe op een hoog vuur. Laat even goed aanstoven en roer af en toe. Kruiden met zout. Laat dit nu 5 minuten verder stoven met een deksel op de pan op een lager vuur. Als de pasta klaar is, afgieten. Eventueel wat kookvocht van de pasta bij de bereiding toevoegen.


 3. Draai het vuur hoger na 5 minuten en blus met wat witte wijn. Laat nog 1 minuut doorkoken. Indien nodig kan je de saus een klein beetje binden. Giet alles over de pasta en klaar! Bij deze pasta kan je best de kaas best achterwege laten.


 4. Deze pasta is vegetarisch, maar kan je altijd verrijken met lekkere italiaanse braadworst in stukjes. Ideale combinatie!


  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Gigipassion

Gigipassion

gemeld

Het water komt me in de mond!

 • melden
madelief

madelief

gemeld

ik ben echt zot van champignons. lekker receptje

 • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's
5

Als het op zomerse desserts aankomt wordt de ijslolly vreselijk onderschat. Terwijl de meer grote ijscoupes alle aandacht krijgen, moet je je afvragen waarom we niet vaker voor de gezonde en verfrissende smaak van bevroren fruitsap gaan? Als jij op zoek bent naar een tongstrelend toetje dat laag in calorieën is, dan ben je hier aan het goede adres. Zin in meer brengt je twee recepten voor zelfgemaakte ijslolly's.

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

Blozende schatjes

Blozende schatjes

Blozende schatjes

Tomaten liggen het hele jaar in de winkel. Maar nu liggen ze écht te blinken en te blozen in de winkel. Dus verwerkt Zin in meer-experte Evelien die rijpe tomaten gretig in soepen, sauzen, slaatjes en salsa’s. Bij Evelien gaat er van die tomaten geen pitje of velletje verloren...