Pizza op de BBQ

pizza-op-de-bbq

Pizza op de BBQ


Ingrediënten (voor 4 personen)

 • gist
 • bloem
 • ananas
 • zout
 • olijfolie
 • groenten naar keuze

Bereiding

 1. Eerst roer je de gist door het lauwe water. Maak dan een kuiltje in de bloem en giet de gistoplossing erin. Dan voeg je het zout en de olijfolie toe en begin je het deeg te kneden. Eens het deeg goed elastisch is laat je het 20 minuten rusten onder een handdoek zodat het kan rijzen. Daarna rol je het deeg uit en versnijd je het in porties (overschot kan altijd in de diepvries voor de volgende keer). Zo kan je zelf kiezen hoe groot je je pizza juist wilt. De aparte porties rol je nu opnieuw op


 2. Snij de groentjes en de ananas in reepjes, zo fijn of zo grof als je zelf verkiest. Verdeel alles in kommetjes en zet fris weg. Bak de scampi's eventueel al even voor op de grill (maar dit is niet noodzakelijk). Ook de courgettes en de aubergines kan je al even laten grillen. Snij de mozarella in schijfjes.


 3. Wanneer het bijna tijd is om te eten, warm je de BBQ voor en leg je de pizzasteen op de BBQ.


 4. Je rolt het eerste deeg uit. Je gasten kunnen naar eigen smaak hun pizza beleggen. Hiervoor kan je de kommetjes uitstellen zodat ze hun eigen pizza kunnen maken. Je kan er ook voor kiezen om een pizza per 2 of meer te beleggen. Dan kunnen er meer mensen samen eten. De pizza moet niet lang op de BBQ liggen (ongeveer 5 minuten). Je kan als gastvrouw/ -heer ook zelf pizza's samenstellen. De pizza's worden dan gewoon in stukken gesneden en je gasten kunnen hun gang gaan!


 5. Dit alles met een lekker glaasje wijn. Heerlijk! Geniet ervan!


  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Gezonde huisgemaakte hapjes in een wip

Gezonde huisgemaakte hapjes in een wip

Gezonde huisgemaakte hapjes in een wip

Aperitiefhapjes en dips kan je bij elke traiteur en in elke supermarkt kant-en-klaar kopen. Maar zelf aperitiefhapjes maken is zoveel leuker. Bovendien zijn zelfgemaakte hapjes niet enkel lekkerder en gezonder, ze kosten ook een stuk minder!

Zo maak je gezonde zeebaars op de barbecue

Zo maak je gezonde zeebaars op de barbecue

Zo maak je gezonde zeebaars op de barbecue
5

Hoewel barbecueën een gezonde manier van koken is, zijn het bijbehorende vlees, de sausjes en het brood dat wat minder; zeker als je wat op je lijn probeert te letten. Onze zeebaars in papillot (envelopje van bakpapier) is dan ook de perfecte zomermaaltijd – laag in calorieën maar rijk in smaak.

You have already participated to this slideshow
asperge

asperge

Geschreven door nicole60 een lid van Zin in meer,28 mei 2015

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

"

Ik ben zeer tevreden over de Swiffer Duster XXL. Gaat super snel en gemakkelijk onder de zetels en over de schilderijen en plafondverlichting. Gaat zoveel sneller. Ik ben verkocht.

"

Door Ambassador
dondie

De ultieme BBQ tips

De ultieme BBQ tips

De ultieme BBQ tips

BBQ, het is telkens weer een feest! Met deze tips zorg je ervoor dat je BBQ net dat tikje meer krijgt.