Plaatkoek met nectarines

Plaatkoek met nectarines

Dit is een indrukwekkend dessert: een ovenschotel vol met een verleidelijke combinatie van koek en fruit. Deze lekkernij vraagt niet veel tijd noch culinaire kunstjes én is een absolute voltreffer.


Ingrediënten (voor 4 personen)

 • Voor het deeg: 150 g platte kaas, 6 eetlepels arachideolie, 1 ei, 2 zakjes vanillesuiker, een snufje zout, 1 eetlepel, cacaopoeder, 300 g bloem, 3 theelepels bakpoeder
 • Voor de vulling: 1,5 kilo rijpe nectarines, 3 eieren, 250 g platte kaas, 250 g zure room, 75 g kristalsuiker, een zakje vanillesuiker
 • 1 eetlepel maïszetmeel, een theelepel, kaneelpoeder, boter

Bereiding

 1. Meng de platte kaas met de olie, de vanillesuiker, het zout en de cacao tot een glad mengsel.


 2. Zeef de bloem met het bakpoeder hierover en kneed tot een deeg.


 3. Smeer een bakblik in met boter (gebruik de ovenplaat in je oven!).


 4. Rol het deeg hierin uit met behulp van een deegrol. Je moet een beetje duwen, scheuren en plakken, maar dat komt goed tijdens het bakken.


 5. Rol het deeg hierin uit met behulp van een deegrol. Je moet een beetje duwen, scheuren en plakken, maar dat komt goed tijdens het bakken.


 6. Leg de plakjes op het deeg.


 7. Maak nu de vulling. Scheid de eieren. Klop de eiwitten stijf.


 8. Meng de dooiers met de platte kaas, de zure room, de suiker, de vanillesuiker, het maïszetmeel en de kaneel tot een glad mengsel. Schep het eiwit hierdoor.


 9. Schep het mengsel over de nectarines.


 10. Zet het bakblik in de oven. Als je met hete lucht werkt: zet de plaat in de koude oven en zet deze op 180°C. Als je met een gewone oven werkt: verhit ze dan voor op 200°C. Laat 30 minuten bakken.


 11. TIPS: Snij de koek pas aan als hij helemaal is afgekoeld. Vervang de nectarines eventueel door appels, peren, pruimen, abrikozen of perziken. Gebruik telkens 1,5 kilo.


  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Broccoliburgers

Broccoliburgers

Broccoliburgers

Oogsten de groene boompjes maar matig succes op het bord, verwerk ze dan eens tot een burger. Meng met aardappels, voeg er een handvol kruiden aan to...

Russische Plov

Russische Plov

Russishe Plov

Dit eenpansgerecht is een soort pilau of pilaf schotel uit Oezbekistan.

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen
5

Vaak denken kinderen dat de grond de perfecte plaats is voor vuile was… Wil jij liever niet dat je huis eruit ziet alsof er een tornado door heen is getrokken? Dan kunnen deze instructies je zeker en vast helpen. Zo bespaar je eindeloos veel tijd bij het opruimen.

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina