Plaatkoek met nectarines

Plaatkoek met nectarines

Dit is een indrukwekkend dessert: een ovenschotel vol met een verleidelijke combinatie van koek en fruit. Deze lekkernij vraagt niet veel tijd noch culinaire kunstjes én is een absolute voltreffer.


Ingrediënten (voor 4 personen)

  • Voor het deeg: 150 g platte kaas, 6 eetlepels arachideolie, 1 ei, 2 zakjes vanillesuiker, een snufje zout, 1 eetlepel, cacaopoeder, 300 g bloem, 3 theelepels bakpoeder
  • Voor de vulling: 1,5 kilo rijpe nectarines, 3 eieren, 250 g platte kaas, 250 g zure room, 75 g kristalsuiker, een zakje vanillesuiker
  • 1 eetlepel maïszetmeel, een theelepel, kaneelpoeder, boter
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Meng de platte kaas met de olie, de vanillesuiker, het zout en de cacao tot een glad mengsel.


  2. Zeef de bloem met het bakpoeder hierover en kneed tot een deeg.


  3. Smeer een bakblik in met boter (gebruik de ovenplaat in je oven!).


  4. Rol het deeg hierin uit met behulp van een deegrol. Je moet een beetje duwen, scheuren en plakken, maar dat komt goed tijdens het bakken.


  5. Rol het deeg hierin uit met behulp van een deegrol. Je moet een beetje duwen, scheuren en plakken, maar dat komt goed tijdens het bakken.


  6. Leg de plakjes op het deeg.


  7. Maak nu de vulling. Scheid de eieren. Klop de eiwitten stijf.


  8. Meng de dooiers met de platte kaas, de zure room, de suiker, de vanillesuiker, het maïszetmeel en de kaneel tot een glad mengsel. Schep het eiwit hierdoor.


  9. Schep het mengsel over de nectarines.


  10. Zet het bakblik in de oven. Als je met hete lucht werkt: zet de plaat in de koude oven en zet deze op 180°C. Als je met een gewone oven werkt: verhit ze dan voor op 200°C. Laat 30 minuten bakken.


  11. TIPS: Snij de koek pas aan als hij helemaal is afgekoeld. Vervang de nectarines eventueel door appels, peren, pruimen, abrikozen of perziken. Gebruik telkens 1,5 kilo.


  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer