Preistoemp met spekjes

Preistoemp met spekjes

Een heerlijke hartige klassieker: een zachte puree gemengd met beetgare prei. De krokant gebakken spekjes geven deze schotel extra punch.


Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 kilo bloemig kokende aardappels
  • zout
  • een scheutje melk
  • peper
  • nootmuskaat
  • boter
  • 6 stengels prei
  • 250 g spekblokjes
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Schil de aardappels en kook ze gaar in zout water.


  2. Giet af en voeg een scheut melk toe.


  3. Pureer en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.


  4. Was de prei en snij ze in ringen.


  5. Stoof de prei lichtjes in boter en roer ze door de puree.


  6. Bak de spekblokjes krokant en roer ze eveneens door de stoemp.


  7. TIP: bewaar een paar stukjes dungesneden rauwe prei en roer deze op het laatst door de stoemp.


  8. Zin in nog meer snelle gerechtjes?



Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer