Ratatouille

Ratatouille

Enkele Franse klassiekers die iedere amateur chef thuis kan maken.


Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 60 ml olijfolie
  • 2 uien, versnipperd
  • 2 teentjes look, versnipperd
  • 2 aubergines, in blokjes gesneden
  • 3 courgettes, in blokjes gesneden
  • 2 rode paprika’s, in blokjes gesneden
  • 1 blik van 400g hele gepelde tomaten
  • handje verse basilicum, grof versneden
  • zout en peper naar smaak
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Verhit de olie in een grote pan en laat de ui en look voorzichtig garen op een laag vuurtje voor ongeveer 10 minuten of tot gaar.


  2. Voeg de aubergines, courgettes en paprika toe en bak nog 10 minuten.


  3. Voeg de tomaten uit blik en de basilicum toe en kruid af naar smaak.


  4. Eenmaal goed roeren en dek de pan dan af met een deksel en laat 10 á 15 minuten zachtjes sudderen.


  5. Kruid met peper en zout en serveer met vers boerenbrood.


  6. Hier ontdek je nog een heleboel vegetarische gerechten.


Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Mama24

gemeld

Ook lekker met een beetje kokosmelk ipv tomaten als je allergisch bent voor tomaten.

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer