Rode bietenchips

Rode bietenchips

Ze zien er fantastisch uit én ze zijn gezond: frituur eens een rode biet en laat je kids verantwoord snacken. Nog een portie gezonde chips? Tuurlijk!


Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 4 stevig aanvoelende rode bieten
  • zeezout
  • frituurolie
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Schil de rode bieten en snij ze in zeer dunne plakjes. Gebruik hiervoor een mandoline, dunschiller of scherp mes.


  2. Verhit de frituurpan tot 180°C.


  3. Dep alle stukjes biet goed droog tussen keukenpapier.


  4. Frituur ze door de plakjes één voor één in het frituurvet te laten vallen (in kleine porties tegelijk bakken).


  5. Ze zijn goed als ze komen bovendrijven en niet meer schuimen.


  6. Laat goed uitlekken op keukenpapier en bestrooi dan met zeezout.


Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer