Russishe Plov

Russische Plov

Dit eenpansgerecht is een soort pilau of pilaf schotel uit Oezbekistan.


Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 100g lamsvet
  • 400g lamsvlees in blokjes
  • 2 grote uien, fijn gesneden
  • 1 tl hele peperkorrels
  • 2 el korianderzaadjes
  • 2 el komijnzaadjes
  • 5 grote wortelen, geschild en geraspt
  • 400g ongekookte rijst
  • 1 liter bouillon (groente, lams of runder)
  • Zout en peper naar smaak
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Gebruik een kookpot met een zware bodem en een deksel. Hierin verhit je de helft van het lamsvet totdat het begint te roken. Bruin je blokjes lamsvlees hierin tot ze mooi goudbruin worden en zet opzij.


  2. Verhit de rest van het lamsvet en bak de uien op een laag vuur tot ze mooi goudgeel zijn gedurende ongeveer 10 minuten.


  3. Voeg de specerijen toe en bak 2 á 3 minuten.


  4. Voeg de wortelen toe en bak 2 á 3 minuten.


  5. Voeg nu de rijst toe en roerbak tot mooi goud en de korrels gecoat zijn met een licht laagje olie.


  6. Voeg het vlees en de eigen jus terug toe aan de pot en voeg ook de bouillon toe.


  7. Dek af met het deksel en laat sudderen tot alle bouillon opgenomen is en de rijst gaar is. Roer af en toe door zodat het niet aan de pan blijft plakken. Serveer warm.


Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer