Saltimbocca

Saltimbocca

Maak van een saai kalfslapje een verrassend hapje: een sneetje parmaham, wat salieblaadjes, oprollen en smullen!


Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 8 grote kalfslapjes, zeer dun gesneden
  • een bosje salieblaadjes
  • peper en zout
  • 12 grote plakken parmaham
  • boter
  • olijfolie
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Leg de kalfslapjes naast elkaar en bestrooi met peper en zout.


  2. Leg op elk lapje 2 à 3 salieblaadjes.


  3. Leg er dan 1,5 plak parmaham bovenop en druk deze een beetje op het vlees.


  4. Rol elk lapje op en zet vast met een cocktailprikker. Breng opnieuw op smaak met peper en zout.


  5. Verhit boter met een scheutje olijfolie in een grote pan.


  6. Bak de rolletjes (doe dit eventueel in 2 keer) rondom mooi bruin in de pan.


  7. Laat ze even rusten op een snijplank en snij ze dan schuin in plakken van ± 4 cm dik.


  8. Serveer in kleine kommetjes.


  9. TIP: dit is een ideaal aperitiefhapje, maar ook lekker om bij een pasta met tomatensaus te geven.


Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer