Serranopeper- en spinaziedip

Serranopeper- en spinaziedip

Serranopeper- en spinaziedip


Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 500 g verse gehakte spinazie
  • 100 ml + 1 eetlepel olijfolie
  • 4 grote gehakte sjalotten
  • 2 ontpitte en fijngehakte serranopepertje (eventueel, ze zijn erg pikant!)
  • 1 bosje koriander
  • 100 ml zure room
  • 1 eetlepels vers limoensap
  • peper en zout
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Zet een ruime pan op hoog vuur. Voeg telkens een handvol spinazie toe en roer tot de groente slinkt.


  2. Ga door tot alle spinazie geslonken is en giet hem dan in een zeef. Laat wat afkoelen en zwier de spinazie dan droog.


  3. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een steelpannetje, voeg de sjalotsnippers en (eventueel) de pepertjes toe en laat 2 minuten fruiten.


  4. Schep alles in de blender en voeg ook de spinazie, koriander, zure room, de rest van de olie en het limoensap toe.


  5. Mix tot een zachte puree en breng op smaak met peper en zout.


  6. Serveer dit dipsausje koud of op kamertemperatuur met wortelreepjes, radijsjes, geblancheerde bloemkool- of broccoliroosjes en/of seldertakjes.


  7. Tip: Je kunt deze dipsaus tot 2 dagen in de koelkast bewaren.


Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer