Smeuïge pasta met kip

Jouw snelle recept

Smeuïge pasta met kip


Ingrediënten (voor 4 personen)

 • 4 grote portobello champignons
 • 350 g pasta
 • 300 g courgette ( geraspt / fijn gesneden)
 • 300ml crème fraiche
 • 200 ml griekse yoghurt
 • 1 ei , hiervan enkel het eigeel
 • 35 a 40 g parmesaan kaas
 • 1 zeste van een citroen
 • zeeout & peper
 • 250 g koude bebakken / geroosterde kip in stukken gesneden. ( overschot vorige maaltijd)
 • paar stengels bieslook ( naar eigen smaak)

Bereiding

 1. Als eerste gaan we de champignons bakken in olijfolie. Nadat deze gebakken zijn gaan we de courgette bakken voor een aantal minuten tot dat deze gaar zijn. Ondertussen zetten we ook onze pan op het water voor onze pasta. !! Mijn voorbereiding duurt 10 minuten & kooktijd duurt 35 minuten maar helaas moest ik overal 1 uur voorzetten voordat mijn recept wou opslagen! Dus gelieve er rekening met te houden dat dit wel een snel gerechtje is Als het water kookt leggen we de pasta er in. Kookt


 2. Vervolgens men je in een kom de crème fraiche, yoghurt, eigeel, de parmesaankaas , citroen zeste en de peper met zout. Na bij elkaar te voegen goed door elkaar mengen. Als de pasta klaar is haal je deze van het vuur en giet je deze af. LET OP : laat een paar ( 2 of 3 soeplepels vocht over van het water , deze heb je nodig voor je saus)


 3. Als je de pasta opzij hebt gezet dan doe je hier het mengsel in van de crème fraiche etc in de kookpot van de pasta. Zet ondertussen tevens ook je vuur terug aan op een laag vuurtje. Wanneer de saus begint op te warmen, voeg je de pasta toe, de kip en als laatste de gesnipperde bieslook.


 4. Geef alles een goede roer et voila! Serveren maar. Laat het smaken.


  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Champignons geven al hun geheimen prijs

Champignons geven al hun geheimen prijs

Champignons geven al hun geheimen prijs

Boleten, morieljes, eekhoorntjesbrood... Spring deze herfst kwistig om met champignons. Heerlijk bij een gebraad, een stoofpotje of een omelet. Behandel de champignons wel met respect.

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's
5

Als het op zomerse desserts aankomt wordt de ijslolly vreselijk onderschat. Terwijl de meer grote ijscoupes alle aandacht krijgen, moet je je afvragen waarom we niet vaker voor de gezonde en verfrissende smaak van bevroren fruitsap gaan? Als jij op zoek bent naar een tongstrelend toetje dat laag in calorieën is, dan ben je hier aan het goede adres. Zin in meer brengt je twee recepten voor zelfgemaakte ijslolly's.

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

3 croques met een twist

3 croques met een twist

3 croques met een twist

Degene die duizenden jaren geleden brood heeft uitgevonden had zeker de croque voor ogen. Hoewel de croque al lang bestaat, is het eigenlijk een moderne versie van de saaiere boterham. Ingrediënten komen beter samen in een tosti en het is een slimme manier om de laatste sneden van het brood - die anders weggegooid worden - te gebruiken.