Snel vispannetje met groene asperges en tomaten

Snel vispannetje met groene asperges en tomaten

Als je dit gerecht hebt gemaakt, zul je nooit meer denken dat visgerechten ingewikkeld en tijdrovend zijn. Het is een kleurrijk gerecht vol heerlijke smaken, dat heel eenvoudig is om klaar te maken. Het is bovendien een eenpansgerecht en dat betekent weinig afwas! En het is zo lekker dat het vast een favoriet van je gezin wordt.


Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 4 zalmfilets van 175 gr met vel (maak 3 sneden in het vel)
  • 12 grote ongepelde garnalen
  • 12 - 16 verse mosselen, schoongemaakt
  • 16 - 18 verse groene asperges, harde uiteinde verwijderd
  • 3 - 4 tenen knoflook, ongepeld en geplet
  • 8 kerstomaten, gehalveerd
  • 1 citroen, in vieren
  • 1 verse groene chilipeper, gehalveerd, van zaad ontdaan en kleingesneden
  • 4 plakjes pancetta, in repen gesneden (optie)
  • 2 - 3 eetl. olijfolie
  • Zout en versgemalen zwarte peper
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Leg de garnalen, mosselen en de zalm met het vel naar boven in een roestvrij stalen braadschotel


  2. Leg daarop de asperges, knoflook, kerstomaten, citroen, peper en pancetta en besprenkel met olijfolie.


  3. Zet 10-15 minuten onder een voorverwarmde grill, of tot de zalm, garnalen en mosselen gaar zijn. Voeg naar smaak zout en peper toe.


  4. Schep de vis en zeevruchten halverwege om, zodat ze rondom goudbruin worden.


  5. Serveer met gekookte krieltjes met verse groene kruiden.


  6. Handige tips:
    - Gooi mosselen die niet opengaan bij het koken altijd weg.
    - Voor dit gerecht heb je slechts één braadschotel nodig. Gebruik hiervoor de UltraPro van Tupperware. Dat betekent dat er geen smaak verloren gaat en dat de afwas snel klaar is.


  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer