Snelle couscous met geroosterde groenten

Snelle couscous met geroosterde groenten

Couscous is een nationaal gerecht in Marokko en wordt vaak geserveerd met harissa, een kruidige, pikante saus, voor de liefhebbers van een beetje pit. Dit gerecht is een fantastische manier om je gezin te laten kennis maken met de smaken van Marokko, en perfect voor een lunch of diner. Je kunt het ook gemakkelijk meenemen naar een barbecue of picknick.


Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 2 courgettes, schoongemaakt en in dikke repen
  • 1 aubergine, schoongemaakt en in blokjes van 2,5 cm
  • 4 rijpe tomaten, in vieren
  • 2 kleine, rode uien in partjes
  • 5 grote tenen knoflook, ongepeld en geplet
  • 3 eetl. olijfolie
  • 300 gr couscous
  • 500 ml kokend water
  • 25 gr ongezouten boter
  • 2 eetl. platte peterselie of koriander
  • Zout en peper naar smaak
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C/stand 6.


  2. Leg alle klaargemaakte groenten in een ovenschotel. Sprenkel de olie erover en voeg voldoende peper en zout toe. Rooster de groenten ongeveer 25 minuten


  3. keer ze halverwege om.


  4. Strooi de couscous in een warmtebestendige kom en giet het kokende water erover. Laat 5 minuten staan. Bedek met folie.


  5. Maak de couscous daarna los met een vork en vermeng de groenten voorzichtig met de couscous, de boter en kruiden.


  6. Serveer met een dressing van yoghurt, komkommer en munt in een aparte schaal en een kommetje met wat harissa (of chilisaus)


  7. Handige tips:
    - Courgetterepen maak je snel en gemakkelijk met een dunschiller dat ziet er mooi uit en is snel gaar.
    - Gebruik altijd een vork om de couscous los te maken en extra ingrediënten toe te voegen. Dit houdt de couscous luchtig.
    - Heb je couscous over? De MicroPlus kan je met de flexibele deksel in de koelkast of vriezer bewaren. Daarna kan je het in de MicroPlus weer opwarmen in de microgolf oven.


Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

guppy

guppy

gemeld

Als je de couscous wat klein en korrelig vindt van structuur kan je ook altijd de variant bulgur gebruiken. Die is iets groter. Moet je ook wat langer in kokend water laten staan. Ik gebruik zelf liefst de volkoren variant.

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer