soesjes-met-citroencre-me-en-muntglazuur

Soesjes met citroencreme en muntglazuur

Bereid het soezendeeg: de oven voorverwarmen op 210°C (thermostaat 7). Doe de boter in stukjes in een pannetje met de suiker, 2 snuifjes zout en 25 cl water


Ingrediënten (voor 6 personen)

  • Voor het soezendeeg :
  • 150 g bloem
  • 4 eieren
  • 125 g boter
  • 1 el suiker
  • zout
  • Voor de citroencrème :
  • 50 cl melk
  • 1 volledig ei + 2 eidooiers
  • 45 g maiszetmeel
  • 70 g suiker
  • 1/2 vanillestokje
  • 1 bio citroen
  • Voor het glazuur :
  • 50 g bloemsuiker
  • 1 el muntsiroop
  • 2 el zilveren suikerparels
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Bereid het soezendeeg: de oven voorverwarmen op 210°C (thermostaat 7). Doe de boter in stukjes in een pannetje met de suiker, 2 snuifjes zout en 25 cl water. Breng aan de kook net tot het kookpunt en haal meteen van het vuur. Voeg in 1 keer de bloem toe en klop stevig tot een homogene massa. Zet het pannetje terug op matig vuur en blijf roeren tot het deeg loslaat. Laat nog 2-3 minuten opstaan. Haal de pan van het vuur en voeg de eieren 1 voor 1 toe, blijf stevig roeren.


  2. Vul een spuitzak met ronde spuitmond met het deeg. Spuit de soesjes op voldoende afstand van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de plaat in de oven en laat 25 tot 30 minuten bakken.


  3. De citroencrème: verwarm de melk in een kookpan met het halve vanillestokje zonder de zaadjes.


  4. Meng in een slakom het ei, de eidooiers en de suiker tot het mengsel wit kleurt. Roer er vervolgens het zetmeel door. Voeg beetje bij beetje de kokende melk toe onder voortdurend roeren.


  5. Giet de bereiding over in een kookpan en zet op een zacht vuurtje. Warm al roerend op net tot het kookpunt. Haal meteen van het vuur en laat afkoelen. Voeg de fijngeraspte zeste van de citroen toe en 1 el sap. Bewaar in de ijskast.


  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer