Spaghetti met zelfgemaakte rucolapesto

Spaghetti met zelfgemaakte rucolapesto

Wat is er nu heerlijker dan zelfgemaakte pesto? Deze pesto is een variatie op het traditionele recept met basilicum en wordt gemaakt met rucola, voor een heerlijk pastagerecht dat perfect is voor de meeste gelegenheden. Het is een geschikt gerecht voor een snelle gezinsmaaltijd, maar ook ideaal voor een picknick. Maak het een dag van tevoren en bewaar het in je favoriete Tupperware doos, zodat je nog sneller naar het park kunt.


Ingrediënten (voor 6 personen)

  • 2 grote tenen knoflook, gepeld
  • 70 gr pijnboompitten
  • 70 gr verse rucola, gewassen en goed gedroogd (of 1 zak)
  • 100 gr versgemalen parmezaan of grana padano kaas
  • Sap van een 1/2 citroen
  • 500 ml virgine of extra virgine olijfolie
  • Een snufje zout, naar smaak
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Kook water voor de pasta.


  2. Voeg 500 gram pasta toe en kook zolang als aangegeven staat op de verpakking.


  3. Doe de knoflook en zout in een kleine keukenmachine of blender, de Turbomax van Tupperware is hier ideaal voor.


  4. Voeg de pijnboompitten, rucola en geraspte parmezaan toe. Mix het mengsel tot het glad is.


  5. Voeg het citroensap toe. Giet de olie erbij en voeg naar smaak zout en peper toe.


  6. Giet de pasta af en vermeng met de pesto.


  7. Handige tips:
    - Kook de pasta in de PastaMaker van Tupperware, dat scheelt je nog meer tijd.
    - Creëer je eigen pesto door de pijnboompitten te vervangen door gepelde ongezouten amandelen, walnoten of pecannoten. Je kunt in plaats van rucola ook waterkers, basilicum, daslook en jonge spinazie, zonder de steeltjes, gebruiken.
    - Pesto die in de koelkast wordt bewaard, wordt dikker. Pesto kan 10 dagen in de koelkast worden bewaard in een afgesloten kom.


  8. Zin in nog meer recepten met pesto?



  Meld je aan om een reactie te plaatsen

siliwa

siliwa

gemeld

Je kan ook de zelfgemaakte pesto invriezen in de bakjes voor ijsklontjes. Zo heb je altijd eigen pesto in kleine porties in huis.

  • melden

Dat is een leuk recept om uit te proberen als je weinig tijd hebt en toch iets gezonds wil maken dat bovendien nog lekker is ook. Alvast het recept geprint!

  • melden
guppy

guppy

gemeld

Dit ziet er heerlijk uit. Ik had altijd een beetje 'schrik' om zelf pesto te maken, maar dit recept ziet er makkelijk uit. Ook ideaal bij dit warme zomerweer. Een lichte pasta met veel smaak!

  • melden

schijnt heerlijk. Ik moet binnenkort deze proberen

  • melden
Maai

Maai

gemeld

Gisteren klaargemaakt in onze concessie en MMmmmmMMmMMM

  • melden
Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...