Spinazie-auberginelasagne met geitenkaas

Spinazie-auberginelasagne met geitenkaas

Gedaan met de opgetrokken neusjes, pruillippen en tafeldiscussies: met dit eenvoudig recept wordt koken voor kids ’n koud kunstje. Het mixt gezond met lekker en werd getest én meer dan goedgekeurd door onze kinderjury. Stel zelf je weekmenu samen en steel de show aan tafel! Smakelijk…


Ingrediënten (voor 4 personen)

  • olijfolie
  • 500 g gehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • zwarte peper en zout
  • verse kruiden: tijm, rozemarijn, oregano
  • 1 bokaal tomatensaus (0,5 liter)
  • 1 runderbouillonblokje van Maggi
  • 1 bosje verse basilicum
  • 250 g champignons
  • 450 g diepvries bladspinazie (eerst laten ontdooien)
  • 1 aubergine
  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • ½ liter melk
  • nootmuskaat
  • 200 g jong belegen geraspte kaas
  • 1 pak lasagnevellen (500 g)
  • 1 potje roomkruidenkaas
  • 1 rolletje geitenkaas
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschotel in. Verhit de olijfolie en bak het gehakt rul. Snij intussen twee knoflookteentjes fijn. Breng het gehakt op smaak met peper en zout. Voeg ook wat andere kruiden toe, tijm, rozemarijn en oregano. Laat de knoflook even meebakken, overgiet met de tomatensaus. Voeg het bouillonblokje toe en laat 20 minuten zachtjes pruttelen. Voeg op het einde de fijngesneden basilicum toe. Roer goed en zet het vuur uit.


  2. Snij de champignons in fijne plakjes en bak ze goudbruin. Voeg de champignons bij de spinazie en roer goed door elkaar.


  3. Snij de aubergine in fijne ronde schijfjes. Laat ze uitlekken op een keukenhanddoek of stukje keukenpapier. Kruid met zout.


  4. Smelt de boter in een diepe pot tot ze begint te schuimen en schep er de bloem over. Roer goed en laat op een laag vuur enkele minuten garen. Giet er geleidelijk, al roerend, de melk bij. Laat inkoken tot een gebonden saus. Breng op smaak met peper en nootmuskaat. Haal van het vuur en voeg 2/3 van de geraspte kaas toe. Roer tot ze is gesmolten.


  5. Maak nu in de ovenschaal laagjes: begin met een laagje gehaktsaus. Daarop komt een laagje lasagnevellen langs beide kanten besmeerd met roomkaas, dan gehaktsaus, dan een laagje spinazie met verkruimelde geitenkaas erover, daarop de fijne schijfjes aubergine en ten slotte een laagje kaassaus.


  6. Leg opnieuw een laagje lasagnevellen langs beide kanten besmeerd met roomkaas en herhaal tot alles op is, maar eindig zeker met kaassaus. Strooi er de rest van de geraspte kaas over en zet de schaal 40 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.


  7. Werk af op het bord met een paar basilicumblaadjes.


  Meld je aan om een reactie te plaatsen

madelief

madelief

gemeld

wat een leuk idee om de geitenkaas en roomkaas hierin te verwerken. heel origineel en super lekker!

  • melden
Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...