Spinazielasagne

Spinazielasagne

Gedaan met de opgetrokken neusjes, pruillippen en tafeldiscussies: met dit eenvoudig recept wordt koken voor kids ’n koud kunstje. Het mixt gezond met lekker en werd getest én meer dan goedgekeurd door onze kinderjury. Stel zelf je weekmenu samen en steel de show aan tafel! Smakelijk…


Ingrediënten (voor 4 personen)

  • olijfolie
  • 500 g rundergehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • zwarte peper en zout
  • verse kruiden, zoals tijm en rozemarijn
  • een bokaal tomatensaus (0,5 liter)
  • een runderbouillonblokje van Maggi
  • een bosje verse basilicum
  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • ½ liter melk
  • nootmuskaat
  • 200 g jong belegen geraspte kaas
  • een pak lasagnevellen (500 g)
  • 450 g diepvries bladspinazie (alvast laten ontdooien)
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschotel in.


  2. Verhit de olijfolie en bak het gehakt rul. Snij intussen twee knoflookteentjes fijn. Breng het gehakt op smaak met peper en zout. Voeg ook wat andere kruiden toe, zoals tijm en rozemarijn. Laat de knoflook even meebakken, overgiet met de tomatensaus. Voeg het bouillonblokje toe en laat 20 minuten zachtjes pruttelen. Voeg op het einde de fijngesneden basilicum toe. Roer goed en zet het vuur uit.


  3. Smelt de boter in een diepe pot tot ze begint te schuimen en schep er dan de bloem over. Roer goed en laat op een laag vuur enkele minuten garen. Giet er dan beetje bij beetje, al roerend, de melk bij. Laat inkoken tot een gebonden saus. Breng op smaak met peper en nootmuskaat. Haal van het vuur en voeg 2/3 van de geraspte kaas toe. Roer tot ze is gesmolten.


  4. Maak nu in de ovenschaal laagjes: begin met een laagje gehaktsaus, dan een laagje lasagnevellen, dan gehaktsaus, dan een laagje spinazie en tenslotte een laagje kaassaus. Leg opnieuw een laagje lasagnevellen en herhaal tot alles op is, maar eindig zeker met kaassaus. Strooi er de rest van de geraspte kaas over en zet de schaal 40 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.


  5. Werk af op het bord met een paar basilicumblaadjes.


  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...