Spinaziesoufflé met gruyère

Spinaziesoufflé met gruyère

Soufflés zijn niet de makkelijkste gerechten om te maken, maar dit recept zal je feestdiner extra bijzonder maken. Je kunt dit bijgerecht al van te voren maken, waardoor je op de avond zelf alle aandacht zult hebben voor je gasten. Voor het opdienen plaats je deze heerlijke spinazie soufflé gewoon nog even terug in de oven voor 5-8 minuutjes en voilà: een feestelijk bijgerecht zonder stress.


Ingrediënten (voor 8 personen)

  • 200 g jonge bladspinazie
  • 125 g boter
  • 2 teentjes look, fijngehakt
  • 125 g bloem
  • 1 liter melk
  • 100 g gruyère kaas, fijn geraspt
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 5 eieren, gesplitst
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Breng een pan met water aan de kook. Blancheer hierin de spinazie gedurende 1 minuut en laat goed uitlekken. Doe de geblancheerde spinazie vervolgens in een keukenmachine en hak fijn.


  2. Smelt de boter op matig vuur in een grote pan. Voeg de look toe en bak nog 1 minuut. Roer de bloem hierdoor en voeg beetje bij beetje de melk toe en blijf roeren tot je een gladde saus krijgt.


  3. Laat sudderen op een laag vuur en blijf roeren tot je de saus dikker voelt worden, dit duurt ongeveer 3-5 minuten.


  4. Haal van het vuur en roer de kaas hier door tot hij helemaal gesmolten is. Voeg de spinazie toe en meng goed. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.


  5. Verwarm de oven tot 180 °C. Roer de eierdooiers in het spinaziemengsel. Klop de eiwitten stijf en spatel deze voorzichtig door het mengsel.


  6. Giet het soufflémengsel in een ovenschaal van 1 liter. Bak ongeveer 70 minuten in de oven of tot je soufflé gaar is. Serveer warm met bijvoorbeeld een salade. Of je kan ook in individuele vormpjes de soufflé bakken.


  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...