Tuinkruidensoep

Tuinkruidensoep.

Tuinkruidensoep


Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 2 teentjes knoflook
  • 4 lenteuitjes
  • 2 stengels bleekselderij
  • 500 g aardappelen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 8 dl kruidenbouillon (van blokjes)
  • 125 ml slagroom
  • 4 eetlepels gehakte verse tuinkruiden (bv. bieslook, peterselie, kervel, selderij)
  • peper en zout
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Pel en versnipper de knoflook. Snij de uitjes in smalle ringen en de bleekselderij in smalle boogjes. Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Verhit de olijfolie in een grote pan en roerbak alle groentjes ongeveer 10 minuten. Giet de bouillon erbij en laat 25 minuten zachtjes doorkoken totdat de aardappelblokjes goed gaar zijn. Pureer de soep met een staafmixer. Roer de room erdoor en breng op smaak met wat peper en zout. Roer de verse tuinkruiden vlak vóór het serveren door de soep.


  2. Tip: de hoeveelheid kruiden hangt af van je eigen smaak en je kunt ook naar hartelust variëren met andere kruiden.


  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Leentje

Leentje

gemeld

Dit kan niet slecht zijn!

  • melden
Dolly12

Dolly12

gemeld

Zomerse rijstsla met meloen, rijst en feta

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer