Verrassende visgratin

verrassende visgratin

Is vis niet de grote favoriet aan tafel? Verstop ‘m eens in een ovenschotel: laagje na laagje ontdekken je kinderen nieuwe smaken. En de vis? Die gaat supervlot naar binnen!


Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 750 g bloemige aardappels
  • zout
  • een scheutje melk
  • een klontje boter
  • een eierdooier
  • peper
  • nootmuskaat
  • 100 g geraspte kaas
  • 600 g visfilet (bv. schelvis, koolvis of kabeljauw)
  • 800 g spinazie
  • olijfolie
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Schil de aardappels en kook ze gaar in zout water.


  2. Voeg melk en boter toe, stamp tot puree.


  3. Roer er de eierdooier onder en breng goed op smaak met peper, zout en nootmuskaat.


  4. Meng op het einde de geraspte kaas door de puree.


  5. Schik de visfilets in 4 ovenvaste schaaltjes en breng op smaak met peper en zout.


  6. Roerbak de spinazie kort in olijfolie en laat eventjes uitlekken in een vergiet. Druk het overtollige vocht eruit.


  7. Verdeel de spinazie over de vis.


  8. Werk af met puree. Druk ze niet te plat op de vis en de spinazie, er mogen piekjes opstaan.


  9. Zet ± 20 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.


  10. TIP: vervang de spinazie eventueel door kort aangebakken prei of voorgekookte broccoli.


Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer