Verrassingsbrood én champagne

pain-surprise

Snijd de hoed van het brood en 1 cm van de korst onderaan. Gebruik een mes met een lang en fijn lemmet om het kruim rondom los te snijden


Ingrediënten (voor 6 personen)

  • 1 casinobrood of pain de mie in de vorm van een kurk (bestel bij de bakker)
  • 250 g zalmrillettes (of tarama)
  • 5 dunne sneetjes gekookte hesp (of zalm)
  • 250 g verse kruidenkaas
  • 75 g boter

Bereiding

  1. Snijd de hoed van het brood en 1 cm van de korst onderaan. Gebruik een mes met een lang en fijn lemmet om het kruim rondom los te snijden. Laat ongeveer een centimeter korst over. Duw voorzichtig het kruim naar onder tot het er aan de onderkant van het brood uitkomt.


  2. Bewaar de uitgeholde korst en de hoed. Snijd het kruim eerst in sneetjes in de breedte en maak dan 6 driehoekjes in de hoogte.


  3. Beleg de helft van de bekomen driehoekjes met zalmrillettes, verse kruidenkaas of boter. Beleg de beboterde sneetjes met hesp. Bedek dan alle belegde driehoekje met de andere helft van de sneetjes.


  4. Stapel de kleine sandwiches zo op in de uitgeholde korst dat er opnieuw een volledig brood wordt gevormd. Leg de hoed er terug op en dien op bij het aperitief, met champagne versierd met frambozen.


  Meld je aan om een reactie te plaatsen

lindje

lindje

gemeld

gebruik granen in je pannekoekbeslag zo bekom je volle en nog lekkerdere en gezonde pannekoeken

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Zomer = picknickseizoen

Zomer = picknickseizoen

Zomer = picknickseizoen

Een zonnige dag, fijn gezelschap en een boel lekkers: meer heb je niet nodig om een fantastische picknicknamiddag in elkaar te boksen!

Zo maak je zelf ijs zonder ijsmachine

Zo maak je zelf ijs zonder ijsmachine

zo-maak-je-zelf-ijs-zonder-ijsmachine
8

We zijn dol op de zomer omdat het de ideale reden is om ijsjes te eten! Maar een goed ijsje hoeft niet altijd uit de winkel te komen. En als je dacht dat je geen ijs kon maken omdat je geen dure ijsmachine hebt, dan hoor je vast graag dat je die niet nodig hebt met ons recept voor zelfgemaakt aardbeienijs.

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

Left-overs van feestjes

Left-overs van feestjes

Left-overs van feestjes

Maak je ook altijd veel te veel eten klaar als je gasten over de vloer krijgt? Wat doe je met de overschotjes? Dankzij deze handige tips hoef je helemaal niets weg te gooien.

Soesjes met citroencreme en muntglazuur

Soesjes met citroencreme en muntglazuur

soesjes-met-citroencre-me-en-muntglazuur

Bereid het soezendeeg: de oven voorverwarmen op 210°C (thermostaat 7). Doe de boter in stukjes in een pannetje met de suiker, 2 snuifjes zout en 25 c...

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's
5

Als het op zomerse desserts aankomt wordt de ijslolly vreselijk onderschat. Terwijl de meer grote ijscoupes alle aandacht krijgen, moet je je afvragen waarom we niet vaker voor de gezonde en verfrissende smaak van bevroren fruitsap gaan? Als jij op zoek bent naar een tongstrelend toetje dat laag in calorieën is, dan ben je hier aan het goede adres. Zin in meer brengt je twee recepten voor zelfgemaakte ijslolly's.

You have already participated to this slideshow