pain-surprise

Verrassingsbrood én champagne

Snijd de hoed van het brood en 1 cm van de korst onderaan. Gebruik een mes met een lang en fijn lemmet om het kruim rondom los te snijden


Ingrediënten (voor 6 personen)

  • 1 casinobrood of pain de mie in de vorm van een kurk (bestel bij de bakker)
  • 250 g zalmrillettes (of tarama)
  • 5 dunne sneetjes gekookte hesp (of zalm)
  • 250 g verse kruidenkaas
  • 75 g boter
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Snijd de hoed van het brood en 1 cm van de korst onderaan. Gebruik een mes met een lang en fijn lemmet om het kruim rondom los te snijden. Laat ongeveer een centimeter korst over. Duw voorzichtig het kruim naar onder tot het er aan de onderkant van het brood uitkomt.


  2. Bewaar de uitgeholde korst en de hoed. Snijd het kruim eerst in sneetjes in de breedte en maak dan 6 driehoekjes in de hoogte.


  3. Beleg de helft van de bekomen driehoekjes met zalmrillettes, verse kruidenkaas of boter. Beleg de beboterde sneetjes met hesp. Bedek dan alle belegde driehoekje met de andere helft van de sneetjes.


  4. Stapel de kleine sandwiches zo op in de uitgeholde korst dat er opnieuw een volledig brood wordt gevormd. Leg de hoed er terug op en dien op bij het aperitief, met champagne versierd met frambozen.


Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

lindje

lindje

gemeld

gebruik granen in je pannekoekbeslag zo bekom je volle en nog lekkerdere en gezonde pannekoeken

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer