Vogelnestjes klaar in 30 minuten

vogelnestjes-klaar-in-30-minuten

Vogelnestjes klaar in 30 minuten


Ingrediënten (voor 4 personen)

 • 4 eieren (niet dagvers)
 • 1 grote ajuin
 • 1 blik gepelde tomatenblokjes of gezeefde
 • 600 gram gemengd gehakt
 • kruiden : peper en zout
 • 250g champignons
 • klontje boter
 • bindmiddel/maizena

Bereiding

 1. Kook de eieren hard voor ongeveer 8 minuten in water met een geutje azijn.


 2. Kruid het gehakt met peper en zout en meng goed en rol er 4 ballen van.


 3. Snij de ui fijn en doe in een microgolfkom (microplus, ultrapro, ... ). Snij de champignons in 6à8 stukjes en voeg bij de ui. Leg hierop een klein klontje boter en plaats de kom met deksel 3minuten op 850Watt in de microgolf.


 4. Pel de eieren voorzichtig (hoe verser ze zijn hoe slechter dit gaat). Neem een bol gehakt en duw er een putje in in het midden. Leg hierin 1 ei en vorm het gehakt er terug rond zodat het ei verstopt zit in het gehakt. Doe dit ook bij de volgende 3.


 5. Giet het blik gepelde tomaten bij de champignons en ui. Leg hierop de ballen en zet gedurende 6 minuten op 850Watt. Haal de kom eruit en draai de balletjes om en plaats nog eens 5 minuten op 850Watt in de microgolf.


 6. Haal de nestjes uit de saus en kruid deze naar keuze bij. Voor iets dikkere saus voeg wat bindmiddel/maizena toe en zet nog 1 minuut op 850Watt in de microgolfoven.


 7. Snij de nestjes door en serveer met de saus en met frietjes of puree. Smakelijk !


  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Klassieke rosbief met een extraatje

Klassieke rosbief met een extraatje

Klassieke rosbief met een extraatje

Een goede rosbief is een van 's levens grote genoegens. Gezellig, samen met het hele gezin aan tafel zitten. Met een beetje fantasie kan je deze zondagse klassieker omtoveren tot iets spannends en nieuws.

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's
5

Als het op zomerse desserts aankomt wordt de ijslolly vreselijk onderschat. Terwijl de meer grote ijscoupes alle aandacht krijgen, moet je je afvragen waarom we niet vaker voor de gezonde en verfrissende smaak van bevroren fruitsap gaan? Als jij op zoek bent naar een tongstrelend toetje dat laag in calorieën is, dan ben je hier aan het goede adres. Zin in meer brengt je twee recepten voor zelfgemaakte ijslolly's.

You have already participated to this slideshow
Zo bak je de perfecte biefstuk met frietjes

Zo bak je de perfecte biefstuk met frietjes

Zo bak je de perfecte biefstuk met frietjes

Voor velen van ons is het bakken van biefstuk – de heilige graal van het koken – een beetje intimiderend. Maar dat hoeft niet zo te zijn. Zin in meer geeft je tips zodat ook jij de perfecte steak kan bakken.