Zalm in de oven met venkel en gedroogde ham

Zalm in de oven met venkel en gedroogde ham

Op zoek naar een makkelijke, lekkere én gezonde maaltijd? Gevonden! Deze ovenschotel met zalm en venkel is het helemaal.


Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 4 x 150 g zalmfilets, met vel
  • 4 sneetjes gedroogde ham
  • 2 venkelknollen, fijngesneden
  • 3 el esdoornsiroop
  • 3 el witte balsamicoazijn
  • 50 g boter, in stukjes
  • peper en zout
  • waterkers
  • 50 g amandelen (bruin), grof gehakt
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 250°C. Wikkel de ham rond de zalm. Zet opzij.


  2. Schik de venkel op een ovenplaat, besprenkel met esdoornsiroop en balsamicoazijn, beleg met stukjes boter. Kruid met peper en zout. Laat in de oven 15 minuten garen.


  3. Draai de temperatuur naar 200°C, leg de zalm erbij en laat nog 10 minuten verder garen. Haal uit de oven, werk de schotel af met waterkers en amandelen.


  4. Lekker met puree en citroenpartjes.


  5. Hou je van zalm? Lees dan ook het recept van zalm in de oven met kerstomaatjes en courgette.


  Meld je aan om een reactie te plaatsen

xseena

xseena

gemeld

nog nooit op deze manier klaar gemaakt , het was lekker

  • melden
Isabella

Isabella

gemeld

Een ovenschotel is altijd heel fijn om te maken , en snel geserveerd.

  • melden
Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...