Zalm met spinazie

zalm met spinazie

Zalm met spinazie


Ingrediënten (voor 4 personen)

 • 500 gr verse spinazie
 • 150 gr verse zalmfilet
 • beetje bakboter
 • 1/2 th lepel citroensap
 • peper en zout
 • 1/4 l kookroom
 • 1 teentje look

Bereiding

 1. Laat een klontje bakboter smelten in een pannetje en kruid met peper en zout, alsook met het citroensap en de knoflook. De citroen zorgt voor de frisheid.


 2. Smeer de zalm in met het mengsel. Zorg dat het mengsel overal goed ingesmeerd is. Zo neemt het overal de smaak goed op van alle kruiden. De zalm wordt als het ware doordrongen van de kruiden, net als bij een marinade.


 3. Zorg dat de bakplaat heel heet is. Neem de zalm, verwijder de overtollige marinade en leg de zalm op de bakplaat. Bak gedurende 2 minuten aan één kant en nog eens 2 minuten aan de andere kant.


 4. Doe een beetje Fama in een pan en voeg de spinazie eraan toe van zodra de margarine zingt. Kruid met peper en zout en een beetje nootmuskaat en meng alles goed dooreen. Doe er een beetje room bij.


 5. Schik eerst de spinazie op het bord. De room mengt zich met de sappen van de spinazie en zorgt onmiddellijk voor een saus. Leg de gebakken vis op het bedje van spinazie.


  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Veggie voor beginners

Veggie voor beginners

Veggie voor beginners

Donderdag veggie-dag? Geen idee hoe je lekkere vegetarische gerechtjes op tafel kunt zetten? Dat is helemaal niet zo moeilijk. Dankzij deze beginnerstips leer je heerlijke maaltijden boordenvol groenten op tafel toveren.

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's
5

Als het op zomerse desserts aankomt wordt de ijslolly vreselijk onderschat. Terwijl de meer grote ijscoupes alle aandacht krijgen, moet je je afvragen waarom we niet vaker voor de gezonde en verfrissende smaak van bevroren fruitsap gaan? Als jij op zoek bent naar een tongstrelend toetje dat laag in calorieën is, dan ben je hier aan het goede adres. Zin in meer brengt je twee recepten voor zelfgemaakte ijslolly's.

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

Champignons geven al hun geheimen prijs

Champignons geven al hun geheimen prijs

Champignons geven al hun geheimen prijs

Boleten, morieljes, eekhoorntjesbrood... Spring deze herfst kwistig om met champignons. Heerlijk bij een gebraad, een stoofpotje of een omelet. Behandel de champignons wel met respect.