Zo maak je de perfecte cheesecake met frambozen

Zo maak je de perfecte cheesecake met frambozen

Ben je op zoek naar een originele taart die gemakkelijk zelf te maken, feestelijk én overheerlijk is? Probeer deze frisse cheesecake!


Ingrediënten (voor 6 personen)

  • Voor de bodem:
    250 g tarwebiscuits
    2 el suiker
    een snuifje zout
    70 g ongezouten boter, gesmolten
  • Voor de vulling:
    500 g roomkaas (op kamertemperatuur)
    150 g kristalsuiker
    een snuifje zout
    2 grote eieren
    80 ml zure room
    80 ml slagroom
  • Voor de topping:
    180 ml zure room
    70 g bloemsuiker
    1 vanillestokje
    een snuifje kristalsuiker
    200 g verse frambozen
  • springvorm van 24 cm
    aluminiumfolie
    een ovenschaal
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 ° C. Vet de springvorm in en wikkel de buitenkant zorgvuldig in met aluminiumfolie om deze waterdicht te maken. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine of blender. Doe de gemalen koekjes in een grote kom en meng er de suiker en het zout door. Smelt de boter en giet dit bij het gemalen koekjesmengsel. Meng dit alles met je handen.


  2. Verdeel de koekjesmix gelijkmatig over de bodem van de ingevette springvorm. Druk lichtjes aan met je handen. Plaats in de voorverwarmde oven en laat tien minuten bakken. Na tien minuten haal je de taartbodem uit de oven en verlaag je de oventemperatuur naar 160 ° C. Laat de bodem afkoelen.


  3. Snijd de roomkaas in blokjes en doe deze in een beslagkom. Meng de kaas met de mixer op gemiddelde snelheid gedurende vier minuten tot een glad en romig mengsel. Voeg de suiker en het zout toe en mix nog eens vier minuten. Voeg daarna één voor één de eieren toe, en mix steeds één minuut na het toevoegen van elk ei.


  4. Voeg de zure room toe en meng tot een glad, gelijkmatig beslag. Voeg vervolgens de room toe, en mix tot een gladde massa is ontstaan.


  5. Zet de met folie beklede springvorm in een grote, hoge ovenschaal. Breng ongeveer twee liter water aan de kook. Verdeel ondertussen de vulling over de bodem en strijk deze mooi glad met een spatel. Giet het hete water in een overschaal en plaats hier voorzichtig de taartvorm in, zorg dat er genoeg water in de overschaal zit zodat je cheesecake au bain-marie kan bakken.


  6. Bak op 160 ° C gedurende 1,5 uur. Als de taart gaar is, zet je de oven uit en open je de deur van de oven op een kiertje van ongeveer een centimeter. Laat de taart op deze manier afkoelen in de oven voor minstens een uur. Deze langzame afkoeling zal voorkomen dat het oppervlak van je cheesecake gaat scheuren. Haal de taart na een uur uit de oven en bedek de bovenkant met folie (laat de folie de bovenkant van de taart raken).


  7. Zet in koelkast voor ten minste vier uur, of zelfs een hele nacht.


  8. Maak tot slot de topping: doe de zure room in een middelgrote kom en roer er de bloemsuiker, kristalsuiker en de vanille (schraap de binnenkant van een vanillestokje) tot een gladde massa. Haal de taart uit de koelkast. Verwijder de folie en haal de cheesecake voorzichtig uit de springvorm. Zet de taart op je allermooiste taartschaal.


  9. Verdeel het zure room mengsel over de taart en serveer met verse frambozen.


  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina