Zomer op je bord - Bramen met rode biet & lavendel

Zomer op je bord - Bramen met rode biet & lavendel

Zomer, dat betekent de allerlekkerste dessertjes boordevol blozende aardbeien, bramen, frambozen, kersen... En dankzij een zakje diepvriesfruit tover je dat zonnige lekkers makkelijk een heel jaar op je bord.


Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 250 g bramen (vers of diepvries)
  • 250 g gekookte biet (zo gekocht)
  • 30 g gezouten boter
  • 2 el honing
  • 50 cl volle melk
  • 50 g kristalsuiker
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 handje lavendelbloemen
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Snij de rode bieten in kleine dobbelsteentjes.


  2. Laat de gezouten boter en honing samen smelten in een pannetje op laag vuur. Doe er de bramen en de stukjes rode biet bij en laat zonder veel te roeren sudderen op zeer laag vuur.


  3. Warm intussen de melk met suiker en lavendelbloemen tot 85° C en laat 15 minuten trekken. Giet de geparfumeerde melk door een zeef.


  4. Roer de balsamicoazijn voorzichtig door de bramen en bieten.


  5. Mix de lavendelmelk schuimig. Serveer de lauwwarme bramen en bietjes met een eetlepel schuim en serveer de rest er apart bij. Werk af met enkele lavendelbloemetjes.


Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

guppy

guppy

gemeld

Bramen, rode biet, lavendel, balsamicoazijn... ik zou nooit voor deze combinatie van ingrediënten gekozen hebben, maar lijkt me toch wel het proberen waard.

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer