Zomer op je bord - Coupe rode vruchten

Zomer op je bord - Coupe rode vruchten

Zomer, dat betekent de allerlekkerste dessertjes boordevol blozende aardbeien, bramen, frambozen, kersen... En dankzij een zakje diepvriesfruit tover je dat zonnige lekkers makkelijk een heel jaar op je bord.


Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 kg rode vruchten (diepvries)
  • 100 g suiker
  • indien beschikbaar: 250 g aardbeien en kleine bakjes frambozen, blauwe bessen & bramen
  • ijs
  • bloedzuring
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Doe de diepvriesvruchten en suiker in een kom, zet 2 uur (zonder roeren) ‘au bain marie’ in een pan heet water, net onder het kookpunt. Zeef daarna door een gespoelde neteldoek of keukenhanddoek en laat uitlekken. De pulp mag weg, de smaak van het fruit zit in de mooie heldere stroop.


  2. Zijn er zomervruchten, werk dan af met verse aardbeien, frambozen, blauwe bessen en bramen. Spoel de vruchten. Haal de kroontjes van de aardbeien. Doe het fruit in schaaltjes en schep er een bolletje ijs bij. Maak de stroop lauwwarm en giet aan tafel bij het fruit. Werk af met blaadjes bloedzuring.


Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer