Zomer op je bord - Coupe rode vruchten

Zomer op je bord - Coupe rode vruchten

Zomer, dat betekent de allerlekkerste dessertjes boordevol blozende aardbeien, bramen, frambozen, kersen... En dankzij een zakje diepvriesfruit tover je dat zonnige lekkers makkelijk een heel jaar op je bord.


Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 kg rode vruchten (diepvries)
  • 100 g suiker
  • indien beschikbaar: 250 g aardbeien en kleine bakjes frambozen, blauwe bessen & bramen
  • ijs
  • bloedzuring
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Doe de diepvriesvruchten en suiker in een kom, zet 2 uur (zonder roeren) ‘au bain marie’ in een pan heet water, net onder het kookpunt. Zeef daarna door een gespoelde neteldoek of keukenhanddoek en laat uitlekken. De pulp mag weg, de smaak van het fruit zit in de mooie heldere stroop.


  2. Zijn er zomervruchten, werk dan af met verse aardbeien, frambozen, blauwe bessen en bramen. Spoel de vruchten. Haal de kroontjes van de aardbeien. Doe het fruit in schaaltjes en schep er een bolletje ijs bij. Maak de stroop lauwwarm en giet aan tafel bij het fruit. Werk af met blaadjes bloedzuring.


  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador